Κόσμος

Νετανιάχου: «Η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους από κράτη της Δύσης δεν δεσμεύουν με κανένα τρόπο το Ισραήλ»

Δεκάδες παγκόσμιοι ηγέτες συγκεντρώθηκαν στα Ηνωμένα Έθνη για να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος, μια ιστορική διπλωματική στροφή σχεδόν δύο χρόνια μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα

Εν μέσω δεκάδων δηλώσεων για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από δυτικούς ηγέτες, ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε ότι «η ντροπιαστική παράδοση ορισμένων ηγετών στην παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωσης της Χαμάς, δεν θα δεσμεύσει με κανέναν τρόπο το Ισραήλ».

Οι ηγέτες ορισμένων χωρών της Δύσης βρέθηκαν στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, σε μία ιστορική συνάντηση για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους. Ωστόσο, αυτό «δεν θα δεσμεύσει το Ισραήλ, με κανέναν τρόπο», όπως υπογράμμισε απόψε (24.09.2025) ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

«Δεν θα δημιουργηθεί παλαιστινιακό κράτος», ανέφερε στην ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Ηγέτες από δεκάδες χώρες τη Δευτέρα συμμετείχαν στα Ηνωμένα Έθνη σε μια διάσκεψη «για τη λύση των δύο κρατών» και πολλές χώρες αναγνώρισαν το Κράτος της Παλαιστίνης, κάνοντας μια ιστορική, διπλωματική στροφή, σχεδόν δύο χρόνια μετά την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Την ίδια στιγμή, σήμερα, οι ισραηλινές βομβαρδιστικές επιθέσεις έχουν σκοτώσει 85 άτομα στην κατεστραμμένη πλέον, Γάζα, με τα Ηνωμένα Έθνη να αναφέρουν ότι ο στρατός «επιβάλλει τρόμο στον παλαιστινιακό πληθυσμό της πόλης της Γάζας και αναγκάζει δεκάδες χιλιάδες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους».

Η Global Sumud Flotilla αναφέρει εκρήξεις και παρεμβολές στις επικοινωνίες, καθώς drones πετούν πάνω από την περιοχή, μετά την υπόσχεση του Ισραήλ να «λάβει τα απαραίτητα μέτρα» για να την εμποδίσει να σπάσει τον θαλάσσιο αποκλεισμό της Γάζα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Δανία εξοπλίζεται με νέα μέσα «εντοπισμού και εξουδετέρωσης drones» για την αντιμετώπιση της «συστηματικής απειλής»
Η Δανία, μέλος του ΝΑΤΟ, αναμένεται να φιλοξενήσει την επόμενη εβδομάδα τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μία σύνοδο κορυφής στην Κοπεγχάγη
αστυνομικοί
Πάνω από 1000 μαθητές με τροφική δηλητηρίαση από σχολικά γεύματα στην Ινδονησία – Μετέτρεψαν γήπεδο σε αυτοσχέδιο νοσοκομείο
Μαθητές έχονται τις πρώτες βοήθειες στα προαύλια των νοσοκομείων με ασθενοφόρα να πηγαινοέρχονται για να παραλάβουν παιδιά με δηλητηρίαση
Εκατοντάδες παιδιά νοσηλεύονται από δηλητηρίαση