Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Νιγηρία: Τρένο εμβόλισε λεωφορείο – Τουλάχιστον 6 νεκροί και 74 τραυματίες

Νιγηρία: Τρένο εμβόλισε λεωφορείο – Τουλάχιστον 6 νεκροί και 74 τραυματίες
Φωτογραφία Reuters

Τουλάχιστον 6 άνθρωποι είναι νεκροί και 74 είναι τραυματίες από τον εμβολισμό λεωφορείου από τρένο στο Λάγκος της Νιγηρίας, όταν ο οδηγός του αποφάσισε να αγνοήσει το απαγορευτικό σήμα και να διασχίσει τις γραμμές.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της Νιγηρίας, το δυστύχημα με το λεωφορείο συνέβη σε μια στάση στον άξονα Ικέτζα του Λάγκος, μιας πόλης περίπου 20 εκατομμυρίων κατοίκων. Ο οδηγός αγνόησε το απαγορευτικό και διέσχισε τις γραμμές ενώ ερχόταν το τρένο.

«Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου και άλλοι έξι υπέκυψαν αργότερα στο νοσοκομείο», ανέφερε ο κυβερνήτης του Λάγκος, Μπαμπατζίντε Σάνου-όλου. Οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 74.

Ένας φύλακας ασφαλείας, ο Ουμπόνγκ Οκόν, ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στο σημείο της τραγωδίας, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη (9.3.2023).

«Βγήκα έξω και άνοιξα την πύλη, τότε είδα το τρένο και το λεωφορείο. Κοίταξα μέσα στο λεωφορείο, υπήρχαν πολλοί επιβάτες, τραυματίες, αίμα παντού. Άρχισα να βοηθάω τον κόσμο που ήταν μέσα να βγει από το λεωφορείο», είπε.

Τα μποτιλιαρίσματα είναι πολύ συνηθισμένα στο Λάγκος, όπου οι περισσότεροι οδηγούν χωρίς να τηρούν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας. Πολλοί δρόμοι στη Νιγηρία είναι κακοσυντηρημένοι, γεμάτοι με λακκούβες, ένα γεγονός που οδηγεί σε ατυχήματα από τα οποία σκοτώνονται χιλιάδες άνθρωποι κάθε χρόνο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις