Κόσμος

Νίκι Λάουντα: Τελευταίο αντίο σε έναν μεγάλο

Η αυλαία για έναν σπουδαίο άνθρωπο πέφτει σήμερα στην Βιέννη. Ο Νίκι Λάουντα ο εμβληματικός πιλότος της Formula 1, κηδεύεται σήμερα στην Αυστρία και κλείνει έτσι ένα κεφάλαιο με έναν άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του με την ταχύτητα, με την επιτυχία και με τα σπουδαία ρεκόρ.

Αυτή την βροχερή ημέρα στην Βιέννη, ο Niki Laouda θα ταφεί με την στολή του. Τον 70χρονο πιλότο της F1 που πέθανε στις 20 Μαΐου βυθίζοντας στο πένθος εκείνους που τον λάτρεψαν, εκείνους που τον θαύμασαν και εκείνους που είχαν την τύχη να τον δουν να τρέχει δεν θα αποχαιρετήσει ο καλός του φίλος και εμβληματική μορφή επίσης της F1, Bernie Ecclestone.

laouda

Όπως είπε ο 88χρονος πλέον Ecclestone στην Bild, «δεν θέλω να δω το Νίκι νεκρό. Για μένα είναι ακόμα ζωντανός». Είπε ακόμα ότι επισκέφθηκε με την σύζυγό του το Niki Laouda στην κλινική στην Ελβετία που νοσηλευόταν στα τέλη Απριλίου και κατάλαβαν ότι πλέον δεν υπήρχε γυρισμός. Παρόντες στην  τελετή θα είναι ο Πρόεδρος της Αυστρίας, Alexander van der Bellen, ο καγκελάριος Sebastian Kurz και ο επικεφαλής της Mercedes Toto Wolff.

laouda

Η σύζυγός του Birgit ζήτησε να μπει το κράνος του πάνω στο φέρετρο και αυτό έγινε ήδη.

laouda
Η χήρα του Νίκι Λάουντα/φωτογραφία Reuters

Η οικογένεια ζήτησε να μην μεταδοθεί η κηδεία από την τηλεόραση και μόνο οι 350 καλεσμένοι και οι θαυμαστές του Λάουντα θα είναι μέσα και έξω από τον Καθεδρικό της Βιέννης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο: «Εμπνέει εκατοντάδες εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο»
«Ως Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ανυπομονώ να συνεργαστώ στενά με την Αυτού Παναγιότητά μας για την προώθηση της πίστης, της θρησκευτικής ελευθερίας και της φιλίας για γενιές» έγραψε η Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Κίμπερλι Γκιλφόιλ 1
Ανελέητο το σφυροκόπημα του Ισραήλ στη Γάζα - Θάνατος ή μια δύσκολη έξοδος, οι δύο επιλογές των κατοίκων
«Έπαθα σοκ, συγκλονίστηκα όταν είδα τα πτώματα του αδελφού μου και της γυναίκας του» λέει ο διευθυντής του νοσοκομείου Σίφα της πόλης της Γάζας, ο Μοχάμεντ Αμπού Σαλμίγια
Η πόλη της Γάζας
6
Reuters: Ο Τραμπ «μαλακώνει» τις αντιδράσεις του για Ουκρανία και Γάζα – Πώς η αλλαγή τακτικής ενθαρρύνει ρωσικές επιθέσεις
Σύμφωνα με τον βετεράνο διπλωμάτη των ΗΠΑ, Aaron David Miller, ο Τραμπ ίσως απλώς συνειδητοποίησε ότι οι συγκρούσεις είναι πολύ πιο δυσεπίλυτες από ό,τι είχε φανταστεί
Ντόναλντ Τραμπ