Κόσμος

Νόμπελ Ειρήνης 2021: Πήγαινα στον στάβλο όταν ο Τραμπ τηλεφώνησε και με ευχαρίστησε

Ο Ντόναλντ Τραμπ επικοινώνησε με τον Σουηδό και τον Νορβηγό βουλευτή που τον πρότειναν ως υποψήφιο για το Νόμπελ Ειρήνης 2021.

Ο Τραμπ πήρε τηλέφωνο τους δύο Σκανδιναβούς βουλευτές που τον πρότειναν για το Νόμπελ Ειρήνης 2021, όπως αποκάλυψαν οι ίδιοι την Τρίτη (22.09.2020).

“Πήγαινα στον στάβλο με την κόρη μου όταν ο πρόεδρος @realDonald Trump τηλεφώνησε και με ευχαρίστησε που τον πρότεινα για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2021”, δήλωσε ο Σουηδός χριστιανοδημοκράτης βουλευτής, Μάγκνους Γιάκομπσον.

“Είχαμε μια καλή συνομιλία για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή και στα Βαλκάνια. Εύχομαι στον πρόεδρο καλή τύχη με τις διαδικασίες ειρήνης”, πρόσθεσε στο μήνυμα που συνοδεύεται από μια φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ να χαμογελά στο τηλέφωνο.

Ο Νορβηγός βουλευτής Κρίστιαν Τίμπρινγκ – Γκιέντε, που προέρχεται από τη λαϊκιστική αντιμεταναστευτική δεξιά (Κόμμα της Προόδου) δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι δέχθηκε και αυτός ένα τηλεφώνημα από τον Τραμπ.

“Ήταν ακριβώς για να με ευχαριστήσει για την υποψηφιότητα”, είπε χωρίς να αποκαλύψει περισσότερα για το περιεχόμενο της συνομιλίας τους.

“Εξεπλάγην. Ήταν πολύ θετικό που το έκανε, δεν νομίζω ότι όλοι θα έκαναν το ίδιο. Είναι πολύ φιλικός”, πρόσθεσε, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι Τίμπρινγκ – Γκιέντε και Γιάκομπσον ανακοίνωσαν στις αρχές Σεπτεμβρίου ότι πρότειναν τον Ντόναλντ Τραμπ ως υποψήφιο για το Νόμπελ Ειρήνης 2021, ο πρώτος για τον ρόλο του στη συμφωνία εξομάλυνσης των σχέσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ο δεύτερος για τις προσπάθειες επαναπροσέγγισης ανάμεσα στη Σερβία και στο Κόσοβο, οι σχέσεις των οποίων 20 και πλέον μετά το τέλος του πολέμου μεταξύ τους παραμένουν τεταμένες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε πολλές φορές την ικανοποίησή του για αυτή την υποψηφιότητα, μοιάζοντας να την παρουσιάζει ως ένα προεκλογικό επιχείρημα υπέρ του καθώς πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, στις οποίες είναι υποψήφιος για δεύτερη θητεία.

Από την πλευρά τους, οι ειδικοί στα Νόμπελ δεν πιστεύουν καθόλου πως ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος έχει πιθανότητες να κερδίσει το βραβείο, ενώ το Ινστιτούτο Νόμπελ υπογραμμίζει πως μια υποψηφιότητα δεν σημαίνει και χρίσμα εκ μέρους του, καθώς χιλιάδες άνθρωποι (βουλευτές και υπουργοί από όλες τις χώρες, πρώην νικητές του βραβείου, καθηγητές πανεπιστημίου κ. ά.) μπορούν να προτείνουν μια υποψηφιότητα.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης
Το «εμπόδιο» της τελευταίας στιγμής στη συμφωνία Ουκρανίας - ΗΠΑ για τα ορυκτά - Τι απαιτεί η Ουάσιγκτον
Οι ΗΠΑ απαιτούν την υπογραφή 2 εγγράφων, τα οποία κατά την άποψη της Ουκρανίας χρειάζονται περισσότερη επεξεργασία, αλλά η Ουάσινγκτον επιμένει ότι η ουκρανική πλευρά πρέπει να τα υπογράψει σήμερα
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Βατικανό
Αποκαλύφθηκε το «σπίτι του τρόμου» στην Ισπανία: Γονείς κρατούσαν τα ανήλικα παιδιά τους στην απομόνωση επί 3 χρόνια
Ζευγάρι Γερμανών είχε νοικιάσει το σπίτι το 2021 στην Ισπανία όπου ζούσε με τα 3 παιδιά του. Γείτονες ανέφεραν ότι κανείς δεν έβγαινε από την οικία ενώ έγιναν καταγγελίες λόγω της έντονης δυσοσμίας που προερχόταν από το εσωτερικό
Αστυνομία της Ισπανίας
Ποιος είναι ο 29χρονος ομογενής Πέτρος Κρομμύδας που εξαφανίστηκε από το Λονγκ Άιλαντ - «Πήγε να κολυμπήσει και δεν βγήκε ξανά από τη θάλασσα»
Ο Πέτρος Κρομμύδας εξαφανίστηκε με μυστηριώδη τρόπο το βράδυ της περασμένης Τετάρτης - Η αστυνομία έχει βρει μόνο τα ρούχα του και το αυτοκίνητό του
Ο Πέτρος Κρομμύδας