Κόσμος

Νότια Αφρική: Νεκροί οι τέσσερις εργαζόμενοι στο χρυσωρυχείο

Νεκροί βρέθηκαν οι 4 εργαζόμενοι σε χρυσωρυχείο στη Νότια Αφρική, η οποίοι αγνοούνταν από την Παρασκευή μετά από σεισμική δόνηση.

“Νεκροί βρέθηκαν οι τέσσερις εργαζόμενοι στο χρυσωρυχείο”, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το εθνικό συνδικάτο εργαζομένων σε ορυχεία Num στη Νότια Αφρική.

Οι τέσσερις εργαζόμενοι στο χρυσωρυχείο της Τάου Λέκοα στο Όρκνεϊ, στο βόρειο τμήμα στη Νότια Αφρική, είχαν θεωρεί αγνοούμενοι από την Παρασκευή και όσο περνούσαν οι ώρες τόσο μειώνονταν οι ελπίδες για τη διάσωσή τους, καθώς όταν έγινε ο σεισμός βρίσκονταν σε βάθος μεγαλύτερο του ενός χιλιομέτρου.

Τα σωστικά συνεργεία είχαν χάσει κάθε επαφή μαζί τους από χθες το πρωί, όταν ένας από τους τέσσερις εργαζόμενους τους είπε πως παθαίνουν ασφυξία και ζήτησε οξυγόνο.

Ένας πέμπτος εργαζόμενος που είχε τραυματιστεί σοβαρά από την κατολίσθηση που προκλήθηκε από την μικρή σεισμική δόνηση στο χρυσωρυχείο διεσώθη την Παρασκευή και εισήχθη στο νοσοκομείο, όπου εξακολουθεί να βρίσκεται.

Τα δυστυχήματα σε ορυχεία είναι συχνά στη Νότια Αφρική, καθώς στη χώρα αυτή βρίσκονται τα βαθύτερα ορυχεία στον κόσμο. Το 2018, 81 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα ορυχεία της χώρας, σύμφωνα με το νοτιοαφρικανικό υπουργείο Ορυχείων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βραβείο Πούλιτζερ στον Παλαιστίνιο Μοσάμπ Αμπού Τόχα: Έγραψε για τη σωματική και συναισθηματική σφαγή στην Γάζα
Ο Παλαιστίνιος έγραψε για τα βασανιστήρια που έζησε από τον ισραηλινό στρατό, τον χαμό της οικογένειάς του αλλά και τον αγώνα του να βρει φαγητό σε μία Γάζα που θυμίζει νεκροταφείο
Ο Παλαιστίνιος και ένας από τους νικητές των βραβείων Πούλιτζερ