Κόσμος

Νότια Αφρική: Σπάνιο βακτήριο σκότωσε έξι νεογέννητα

Μια σπάνια μόλυνση από το βακτήριο κλεμπσιέλα πνευμονίας (Klebsiella pneumoniae) επέφερε τον θάνατο έξι νεογέννητων σε νοσοκομείο στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Το νοσοκομείο Thelle Mogoerane, το οποίο βρίσκεται στην κοινότητα Βοσλόορους, στο ανατολικό τμήμα του Γιοχάνεσμπουργκ αντιμετωπίζει από τον Ιούλιο μια σειρά λοιμώξεων από αυτό το βακτήριο, το οποίο είναι ανθεκτικό στα συνηθισμένα αντιβιοτικά.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Άαρον Μοτσολέντι, ο οποίος πρόσθεσε πως “δεν μπορούμε πλέον να υποδεχθούμε νεογέννητα σε αυτήν τη δομή”.

Το βακτήριο αυτό είναι φυσικά παρών σε ορισμένα όργανα, όμως μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο όταν το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς έχει αποδυναμωθεί, με συνέπεια να προκαλέσει μολύνσεις που μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και θάνατο.

Οι προσβληθέντες θα μεταφερθούν σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής, σημείωσαν οι αρχές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Γερμανία επικροτεί τα αμερικανικά πλήγματα κατά του Ιράν – «Θεμιτό να εμποδιστεί η απόκτηση πυρηνικού όπλου»
Στο ζήτημα του εμπλουτισμού ουρανίου «το ίδιο το Ιράν έχει υπερβεί την κόκκινη γραμμή» και έχει αθετήσει τις υποσχέσεις του, δήλωσε ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών
Καπνός υψώνεται μετά από έκρηξη στην Τεχεράνη
Το Κίεβο δικαιολογεί τις επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν: «Η Τεχεράνη υπήρξε συνεργός της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία»
«Τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ κατά των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο ιρανικό καθεστώς» αναφέρει το ουκρανικό ΥΠΕΞ
Καπνός υψώνεται μετά την ισραηλινή επίθεση, σύμφωνα με το Ιράν, στην αποθήκη πετρελαίου Sharan στην Τεχεράνη
Δορυφορικές εικόνες από το χτύπημα των ΗΠΑ στην υπόγεια πυρηνική εγκατάσταση του Ιράν στο Φορντό
Οι εικόνες υψηλής ανάλυσης της «Maxar Technologies» δείχνουν έξι νέους κρατήρες, καθώς και γκρίζα σκόνη και συντρίμμια μετά την αμερικανική επίθεση στα πυρηνικά του Ιράν στο Φορντό
Δορυφορικές εικόνες πάνω από το υπόγειο πυρηνικό συγκρότημα Fordow του Ιράν, πριν και μετά το χτύπημα των ΗΠΑ