Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Νότια Κορέα: Επιβάτης άνοιξε πόρτα αεροπλάνου εν ώρα πτήσης – Οι εικόνες τρόμου και πανικού

Νότια Κορέα: Επιβάτης άνοιξε πόρτα αεροπλάνου εν ώρα πτήσης – Οι εικόνες τρόμου και πανικού

Το αληθινό πρόσωπο του τρόμου και του πανικού είδαν σήμερα οι επιβάτες και το πλήρωμα αεροπλάνου της Asiana Airlines στη Νότια Κορέα, όταν ένας άνθρωπος που καθόταν κοντά σε θύρα εξόδου, τράβηξε τον μοχλό και άνοιξε την πόρτα την ώρα της πτήσης. Ευτυχώς οι πιλότοι κατόρθωσαν να προσγειώσουν με ασφάλεια το αεροσκάφος.

Το αποτέλεσμα της απίστευτης πράξης του επιβάτη ήταν να υπάρξει ακαριαία αποσυμπίεση στην άτρακτο και να εκτυλιχθούν σοκαριστικές σκηνές μέσα στο αεροπλάνο της εταιρείας της Νοτίου Κορέας.

Αρχικά δεν είχε ανακοινωθεί η αιτία που προκάλεσε το άνοιγμα της πόρτας του αεροπλάνου.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων όμως, ανακοίνωσε πως η νοτιοκορεατική αεροπορική εταιρεία το ενημέρωσε ότι η πόρτα άνοιξε από επιβάτη, διευκρινίζοντας πως το αεροπλάνο προσγειώθηκε χωρίς πρόβλημα, αλλά επιβάτες χρειάσθηκε να νοσηλευθούν λόγω αναπνευστικών προβλημάτων.

Ο επιβάτης του αεροπλάνου της Asiana Airlines άνοιξε την έξοδο κινδύνου κατά τη φάση της προσγείωσης. Το επεισόδιο σημειώθηκε τη στιγμή που το Airbus A321-200, με το οποίο ταξίδευαν σχεδόν 200 επιβάτες, πλησίαζε στην πίστα του διεθνούς αεροδρομίου της Ντέγκου στην Νότια Κορέα, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 240 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Σεούλ.

«Άνοιξε χειροκίνητα την πόρτα»

Το αεροπλάνο βρισκόταν ακόμη σε ύψος περίπου 200 μέτρων από το έδαφος, όταν ένας επιβάτης, που καθόταν κοντά στην έξοδο κινδύνου, «άνοιξε χειροκίνητα την πόρτα θέτοντας σε λειτουργία το μοχλό», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αντιπρόσωπος της εταιρείας της Νοτίου Κορέας.

Το ξαφνικό άνοιγμα της πόρτα αυτής προκάλεσε αναπνευστικά προβλήματα σε μερικούς επιβάτες, οι οποίοι μετά την προσγείωση μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, διευκρίνισε η Asiana Airlines, προσθέτοντας πως δεν υπάρχουν σοβαρά τραυματίες ούτε σημαντικές ζημιές.

Το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε πως νοσηλεύθηκαν εννέα άτομα.

Συνελήφθη ο «παρανοϊκός» επιβάτης

«Ο επιβάτης οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα για να γνωστοποιήσει τους λόγους για τους οποίους άνοιξε τη θύρα», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Μάλιστα πάνω του έπεσαν και επιβάτες, οι οποίοι ήθελαν φυσικά και να βοηθήσουν τις αρχές να τον συλλάβουν, αλλά και να τον… δείρουν για τις στιγμές κόλασης που βίωσαν.

Τα βίντεο με τις στιγμές τρόμου

Σε σύντομο βίντεο του επεισοδίου, που μεταδόθηκε από το Yonhap, φαίνεται ο άνεμος να εισβάλλει από την ανοικτή θύρα εν πλήρη πτήσει, ενώ μέσα στην καμπίνα ο αέρας παίρνει το ύφασμα από τα προσκέφαλα των καθισμάτων και τα μαλλιά των επιβατών, ενώ μερικοί επιβάτες βγάζουν κραυγές.

 

Σε άλλο βίντεο, που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο σφοδρός άνεμος φαίνεται να ταρακουνάει επιβάτες που κάθονται στη σειρά των καθισμάτων της εξόδου κινδύνου δίπλα στην ανοικτή θύρα.

 

Δύο εξ αυτών, οι οποίοι έχουν δεμένη τη ζώνη ασφαλείας, μορφάζουν καθώς ο άνεμος εισβάλλει, ενώ γαντζώνονται από τα μπράτσα των καθισμάτων τους και προσπαθούν να στραφούν προς την άλλη πλευρά από την ανοικτή θύρα.

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ντέγκου γύρω στις 12:40 μ.μ. (06:40 ώρα Ελλάδας) αφού είχε αναχωρήσει μία ώρα νωρίτερα από το νησί Τζέτζου, όπως φαίνεται στο πρόγραμμα πτήσεων του αεροδρομίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις