Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Νότια Κορέα: Τουλάχιστον 11 νεκροί από τις πλημμύρες των τελευταίων ημερών

Νότια Κορέα: Τουλάχιστον 11 νεκροί από τις πλημμύρες των τελευταίων ημερών
Reuters

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους από τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν τη Νότια Κορέα μετά τις βροχοπτώσεις – ρεκόρ. Έξι από τους νεκρούς βρέθηκαν στην πρωτεύουσα Σεούλ, ενώ άλλοι οκτώ άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Πάνω από 5.300 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, διευκρίνισε το υπουργείο Εσωτερικών. Οι έξι από τους ένδεκα θανάτους και οι τρεις από τους οκτώ αγνοούμενους καταγράφηκαν στη Σεούλ, όπου δρόμοι και σταθμοί του μετρό πλημμύρισαν έπειτα από δύο ημέρες καταρρακτωδών βροχοπτώσεων.

Ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος Γιουν Σοκ-γελ τόνισε πως πρόκειται για τις πιο σφοδρές βροχοπτώσεις στην πόλη αφότου άρχισαν μετεωρολογικές παρατηρήσεις – πριν από 115 χρόνια.

Εικόνες που κυκλοφόρησαν στις αρχές της εβδομάδας σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν ανθρώπους με το νερό ως τη μέση και σταθμούς μετρό πλημμυρισμένους.

Η συνοικία Γκάνγκναμ, πλούσια, πυκνοκατοικημένη συνοικία της πρωτεύουσας, επλήγη εν μέρει, με πολλά αυτοκίνητα να παρασύρονται από τα νερά.

Τρία θύματα πέθαναν όταν παγιδεύτηκαν στο ημιυπόγειο διαμέρισμα όπου ζούσαν.

Σύμφωνα με νοτιοκορεάτικα ΜΜΕ, επρόκειτο για έφηβο, τη μητέρα και τη θεία του.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης για τις επιχειρήσεις διάσωσης, ο πρωθυπουργός Χαν Ντακ-σου δήλωσε ότι οι αρχές τις έχουν πλέον σχεδόν ολοκληρώσει.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις