Συμβαίνει τώρα:
Φωτιά στην Ροδόπη, στην περιοχή Μελίταινα
Κόσμος

Νταβός: Άφιξη των ηγετών… μετ’ εμποδίων – Καταπλακώνουν τα πάντα οι σφοδρές χιονοπτώσεις [pics,vid]

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αρχές της Ελβετίας για τον κίνδυνο σχηματισμού χιονοστιβάδων. Μάλιστα σημειώθηκαν νέες χιονοπτώσεις στην περιοχή των Άλπεων, μία ημέρα πριν από την έναρξη των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, που ξεκινά την Τρίτη (23.01.2018).

To ελβετικό θέρετρο του Νταβός, όπου ξεκινά το διεθνές συνέδριο, με τη συμμετοχή της “ελίτ” της πολιτικής και της οικονομίας, έχει καλυφθεί με ένα παχύ στρώμα χιονιού, περιπλέκοντας τις αφίξεις των συμμετεχόντων.

Στο δελτίο που εξέδωσε το Ινστιτούτο Έρευνας για χιονοπτώσεις και χιονοστιβάδες- SLF του Νταβός, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι ένα μεγάλο τμήμα της ορεινής περιοχής βρίσκεται αντιμέτωπο με τον κίνδυνο χιονοστιβάδων στο επίπεδο 5, το υψηλότερο επίπεδο στην πεντάβαθμη κλίμακα.

Κίνδυνος για τεράστιες χιονοστιβάδες

«Το φρέσκο χιόνι και οι όγκοι χιονιού που έχουν συγκεντρωθεί ενέχουν τον κίνδυνο να προκληθούν (χιονοστιβάδες). Έως αργά τη νύχτα αναμένεται ένας μεγάλος αριθμός χιονοστιβάδων…» τονίζεται στο μετεωρολογικό δελτίο.davos

davos

Οι όγκοι χιονιού, που θα σχηματισθούν, θα μπορούσαν να είναι μεγάλοι σε έκταση και σε βάθος με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για τα εκτεθειμένα κτίρια και τους δρόμους.

Η μεγαλύτερη συνγκέντρωση χιονιού από το 1999

Η συγκέντρωση χιονιού είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφθεί από το 1999.

[read4more]

Στο Νταβός, όπου οι αρχές απομάκρυναν περίπου 25 ανθρώπους από τα σπίτια που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο, οι δρόμοι παραμένουν ανοικτοί καθώς συνεργεία προχώρησαν σε ελεγχόμενες εκρήξεις για να ελαττώσουν την πιθανότητα χιονοστιβάδων.

«Κατά τη διάρκεια των έξι των τελευταίων ημερών, έπεσαν 159 εκατοστά χιονιού στο Νταβός (…) πρόκειται για μια συσσώρευση φρέσκου χιονιού που δεν έχουμε ξανακαταγράψει τα τελευταία 20 χρόνια» τόνισε το SLF.

«Από απόψε το βράδυ έως το τέλος της χιονόπτωσης τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, αναμένονται επιπλέον 20- 40 εκατοστά χιόνι» σημείωσε το Ινστιτούτο που κάνει λόγο για μια «σπάνια» κατάσταση.

Αφίξεις με τεράστια δυσκολία

Οι χιονοπτώσεις που καταγράφονται από το απόγευμα τοπική ώρα προκαλούν προβλήματα στην κυκλοφορία και την προσγείωση των ελικοπτέρων όπου επιβαίνουν πρόσωπα VIP.

Ένας οικονομολόγος που θα συμμετάσχει στο συνέδριο περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι χρειάστηκε δύο ώρες να διασχίσει με αυτοκίνητο τα 12 τελευταία χλμ έως την πόλη.davos

Την ίδια ώρα, στο Ζερμάτ στη βορειοδυτική Ελβετία η κυκλοφορία στους δρόμους έχει διακοπεί και το σιδηροδρομικό δίκτυο παραμένει αποκλεισμένο. Εξαιτίας της κακοκαιρίας οι επιχειρήσεις μεταφοράς πολιτών με ελικόπτερο από και προς το δημοφιλές θέρετρο έχουν διακοπεί, σύμφωνα με μια εκπρόσωπο τύπου της πόλης.

Μια ομάδα διάσωσης ανέλαβε την αεροδιακομιδή μιας εγκύου, που επρόκειτο να γεννήσει, από το Ελμ στο καντόνι Γκλάρους όπου οι χιονοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα το κλείσιμο των δρόμων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
BBC: Η «συνάντηση για τσάι» και το μυστικό σύστημα της Χαμάς για καταβολή μισθών δημοσίων υπαλλήλων στη Γάζα
Δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι λαμβάνουν σε μετρητά ένα ελάχιστο ποσοστό από τον κανονικό τους μισθό, κάθε 10 εβδομάδες - Το «σήμα» δίνεται μέσω μηνυμάτων για «συνάντηση για τσάι» σε σημεία διανομής
Μαχητές της Χαμάς
Γάζα: Πάνω από 200 Βρετανοί και Ιρλανδοί συγγραφείς ζητούν μποϊκοτάζ του Ισραήλ – Δραματική η ανθρωπιστική κρίση σύμφωνα με τον ΠΟΥ
Γνωστοί συγγραφείς ζητούν πλήρες μποϊκοτάζ μέχρι να αποκατασταθεί η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα - Προειδοποίηση από τον ΠΟΥ για ραγδαία αύξηση υποσιτισμού σε παιδιά
Παιδί στην Γάζα 1