Κόσμος

Ντίσελντορφ: 36χρονος με ψυχικά προβλήματα ο δράστης – 13χρονο κορίτσι ανάμεσα στους τραυματίες [pics, vids]

Ένας άνδρας 36 ετών, με ψυχολογικά προβλήματα, με καταγωγή από χώρα της πρώην Γιουγκοσλαβίας που μένει στο Βούπερταλ είναι, σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, ο δράστης της αιματηρής επίθεσης με τσεκούρι, το βράδυ της Πέμπτης (09.03.2017) στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ντίσελντορφ.

Ο 36χρονος άνδρας, οπλισμένος με ένα τσεκούρι και σε κατάσταση αμόκ άρχισε να επιτίθεται σε ανυποψίαστους πολίτες περίπου στις 20:15 (τοπική ώρα) το βράδυ της Πέμπτης. Ανάμεσα στους επτά που τραυμάτισε είναι ένα 13χρονο κορίτσι και δυο αστυνομικοί, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild. Οι τρεις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

“Προφανώς ο ύποπτος έχει ψυχικά προβλήματα”, ανέφερε η αστυνομία του Ντίσαλντορφ σε ανακοίνωση που ανέβασε στο λογαριασμό της στο Facebook, προσθέτοντας ότι ο ύποπτος είναι “ένας 36χρονος άνδρας από την πρώην Γιουγκοσλαβία που κατοικεί στο Βούπερταλ”, πόλη ανατολικά του Ντίσελντορφ. Ο 36χρονος δεν είχε συνεργούς και έδρασε μόνος του.

Στο σταθμό επικράτησε χάος και πανικός, με τρομαγμένους πολίτες να τρέχουν να σωθούν. Ισχυρή δύναμη της αστυνομίας έφτασε στο σημείο, ελικόπτερα σηκώθηκαν πάνω από την περιοχή και τα δρομολόγια των τρένων σταμάτησαν για αρκετή ώρα. «Είδα τον δράστη. Στο πάτωμα υπήρχαν παντού αίματα» είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας στη Bild, ενώ ένας άλλος είπε πως ένα από τα θύματα δέχτηκε χτύπημα στο λαιμό.

Ο δράστης επιχείρησε να διαφύγει από το σημείο της επίθεσης και κινήθηκε πως τις ράγες αλλά έπεσε από γέφυρα για να διαφύγει τη σύλληψη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με σοβαρά κατάγματα. Νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Η αστυνομία, σύμφωνα με τη Bild, αρχικά συνέλαβε ακόμη δυο άτομα ως ύποπτα αλλά στη συνέχεια αποδείχθηκε πως δεν είχαν σχέση με την επίθεση. Δεν υπάρχουν, μέχρι στιγμής, ενδείξεις πως πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση και η αστυνομία την περιγράφει ως ένα μεμονωμένο περιστατικό βίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Bild
Φωτογραφίες: EPA

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα αιματοχυσία στη Γάζα: 100 νεκροί από τον νέο βομβαρδισμό του Ισραήλ – «Είδα πτώματα ακρωτηριασμένα και καμένα»
Παρά τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός, ο στρατός του Ισραήλ στόχευσε παραθαλάσσια καφετέρια στην οποία βρίσκονταν αρκετοί Παλαιστίνιοι αλλά και κέντρα διανομής βοήθειας
Γάζα
Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί τον Έλον Μασκ: «Χωρίς επιδοτήσεις θα πρέπει να επιστρέψει στο σπίτι του στην Νότια Αφρική»
«Τέλος οι εκτοξεύσεις Πυραύλων, οι Δορυφόροι ή η Παραγωγή Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων και η χώρα μας θα εξοικονομήσει μια περιουσία», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του
Ο Έλον Μασκ μαζί με τον Ντόναλντ Τραμπ 3
Η Ευρώπη παραλύει από τους καύσωνες: Τι είναι το «heat dome» και γιατί οι ειδικοί το ονομάζουν «σιωπηλό δολοφόνο»
Αυξήθηκαν οι εισαγωγές ατόμων στα νοσοκομεία της Ιταλίας - Σε συναγερμό Γαλλία και Γερμανία για την εκδήλωση πυρκαγιών - Η Ευρώπη έχει την ταχύτερη θέρμανση στον κόσμο συγκριτικά με τις άλλες ηπείρους
Άνθρωποι
1
Ο Τραμπ εγκαινιάζει το «Αλκατράζ με αλιγάτορες»: Θα κοστίζει 450 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, θα κρατούνται έως 5.000 μετανάστες
«Αν κανείς αποπειραθεί να αποδράσει δεν θα τον περιμένουν και πολλά, μόνο αλιγάτορες και πύθωνες - Αντιδράσεις από τους αντιπάλους του Τραμπ και τους οικολόγους για την καταστροφή του μοναδικού περιβάλλοντος
Αλιγάτορας
5
Ο Αραγτσί «αδειάζει» τον Τραμπ: «Θα αργήσουμε τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ – Μπορούμε γρήγορα να ξεκινήσουμε τον εμπλουτισμό ουρανίου»
Ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχίζει τα «μούτρα» με την Τεχεράνη - Το Ιράν ξεκαθάρισε πως θα προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις μόνο αν του δοθεί εγγύηση από τις ΗΠΑ πως δεν θα βομβαρδιστεί ξανά
Αμπάς Αραγτσί