Κόσμος

Ντόναλντ Τουσκ: Νέα συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών για την Ουκρανία στο Λονδίνο την Κυριακή

Η συνάντηση έχει φόντο το χθεσινό τετ-α-τετ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν

Νέα συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών στο Λονδίνο την ερχόμενη Κυριακή (02.03.25) για την Ουκρανία αποκάλυψε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ.

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα στη Βαρσοβία, ο Ντόναλντ Τουσκ άφησε να εννοηθεί ότι επίκειται νέα συνάντηση των Ευρωπαίων για την Ουκρανία.

«Ελπίζω ότι αυτή η μεγαλύτερη κινητοποίηση της Ευρώπης, των κρατών-μελών και της ευρύτερης ευρωπαϊκής κοινότητας, θα γίνει πραγματικότητα. Πριν από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα βρισκόμαστε στο Λονδίνο την Κυριακή, μαζί με τους Βρετανούς φίλους μας και μια ομάδα ηγετών, για να συζητήσουμε τα κοινά σχέδιά μας στον τομέα της άμυνας», δήλωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός.

Η συνάντηση έχει φόντο το χθεσινό τετ-α-τετ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ενώ εντός της εβδομάδας στην Ουάσινγκτον αναμένεται να βρεθεί και ο Βρετανός πρωθυπουργός, Κιρ Στάρμερ για συνομιλίες που αφορούν τόσο στην Ουκρανία και το μέλλον του πολέμου, όσο και στον ρόλο της Ευρώπης στην αρχιτεκτονική ασφάλειας στη Δύση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ διακόπτει τις εμπορικές συναλλαγές με Ισπανία: «Ο Στάρμερ και δεν είναι και ο Τσώρτσιλ» – «Επιτέθηκα στο Ιράν γιατί θα μας χτυπούσαν»
Υποστήριξε ότι οι περισσότεροι από τους Ιρανούς αξιωματούχους που η Ουάσινγκτον είχε σκεφτεί ότι ενδεχομένως να αναλάμβαναν την ηγεσία της χώρας στο τέλος του πολέμου είναι νεκροί
Τραμπ και Μερτς 24
Στις φλόγες η Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ σφυροκοπά Ιράν και Λίβανο, εκρήξεις στο Ντουμπάι, στον πόλεμο και το Κατάρ
Η Κύπρος παραμένει σε κατάσταση συναγερμού μετά τις απειλές από τους Φρουρούς της Επανάστασης ενώ πολεμικό πλοίο και ελικόπτερα στέλνει στο νησί και η Βρετανία
Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Βηρυτό