Κόσμος

Ντόναλντ Τραμπ: Οι ΗΠΑ έχουν κέρδος από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου – Θα σταματήσουμε το Ιράν από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα

«Δεν θα επιτρέψω ποτέ να συμβεί κάτι τέτοιο», είπε για το Ιράν ο αμερικανός πρόεδρος
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι ΗΠΑ είναι, όπως είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, με διαφορά ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο και συνεπώς επωφελούνται οικονομικά όταν αυξάνονται οι διεθνείς τιμές της ενέργειας, ανέφερε σε σημερινή του ανάρτηση στο Truth Social ο αμερικανός πρόεδρος.

Ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ υπογράμμισε ότι για τον ίδιο προτεραιότητα αποτελεί να αποτραπεί το Ιράν από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε τη χώρα «κακόβουλη αυτοκρατορία», εκφράζοντας την άποψη ότι η απόκτηση πυρηνικών θα μπορούσε να απειλήσει τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή και, κατ’ επέκταση, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αναλυτικά η ανάρτηση από τον Ντόνταλντ Τραμπ

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μακράν ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο, επομένως όταν οι τιμές του πετρελαίου ανεβαίνουν, εμείς κερδίζουμε πολλά χρήματα.

Ωστόσο, πολύ μεγαλύτερου ενδιαφέροντος και σημασίας για μένα, ως Πρόεδρο, είναι να σταματήσουμε μια κακή αυτοκρατορία, το Ιράν, από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και να καταστρέψει τη Μέση Ανατολή και, πράγματι, τον κόσμο.

Δεν θα επιτρέψω ποτέ να συμβεί κάτι τέτοιο!

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας σε αυτό το ζήτημα.

Πρόεδρος ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΖ. ΤΡΑΜΠ».

 

Υπενθυμίζεται ότι η 13η ημέρα του πολέμου έχει αρκετά μεγάλη ένταση με το Ιράν αλλά και το Ισραήλ και τις ΗΠΑ να στοχεύουν πλέον εγκαταστάσεις ενέργειας. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε ζωντανή μετάδοση και με τουφέκι θα εκτελεστεί ο μακελάρης του Φορτ Χουντ που σκότωσε 13 άτομα σε ιατρείο στρατιωτικής βάσης στο Τέξας
Εξάντλησε τις δυνατότητες έφεσης πέρυσι, γεγονός που άνοιξε τον δρόμο για τον Ντόναλντ Τραμπ να επικυρώσει την ποινή αυτή την εβδομάδα, κατόπιν σύστασης του Χέγκσεθ
Ο καταδικασμένος τρομοκράτης Νιντάλ Μαλίκ Χάσαν
Ιαπωνία: Αμερικανός πεζοναύτης κατηγορείται για την δολοφονία 39χρονης στην Οκινάουα – Διαδηλώσεις στο Τόκιο
20χρονος υποδεκανέας Ντέβιν Τζέικομπ Μπάλαρντ, φέρεται να σκότωσε την Άννα Γιαγκί σε ξενοδοχείο στη Νάχα - Διαδηλωτές καταγγέλλουν εγκλήματα Αμερικανών στρατιωτικών στη χώρα
Ιαπωνία