Κόσμος

Ντόναλντ Τραμπ υπέρ Βίκτορ Ορμπάν – Θέλει την επανεκλογή ενός «μεγάλου ηγέτη»

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι προσφέρει την «πλήρη στήριξή του» στην εκστρατεία επανεκλογής του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, ενός «μεγάλου ηγέτη, που τον σέβονται όλοι».

Ο πρωθυπουργός Ορμπάν «αγαπάει με όλη του την καρδιά τη χώρα του και επιδιώκει την ασφάλεια για τον λαό του», είπε ο Τραμπ, σε ένα άκρως εγκωμιαστικό δελτίο τύπου, όπου καλεί υπέρ της στήριξης προς το πρόσωπο του Ορμπάν στις εκλογές του Απριλίου του 2022, το αποτέλεσμα των οποίων προαναγγέλεται οριακό.

Επικαλούμενος το «αξιοσημείωτο έργο» του Ορμπάν για να «προστατεύσει την Ουγγαρία, να εμποδίσει την παράτυπη μετανάστευση, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας», θέματα που κυριαρχούν στην ατζέντα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ τον διαβεβαίωσε ότι έχει την «πλήρη στήριξή» του. «Είναι ένας μεγάλος ηγέτης, που τον σέβονται όλοι», τόνισε.

Ενώ βρισκόταν ακόμη στην εξουσία, ο Ρεπουμπλικανός είχε κάνει δεκτό τον Ορμπάν στην Ουάσιγκτον, ερχόμενος σε αντίθεση με πολλούς Ευρωπαίους ηγέτες, που επέκριναν τις θέσεις του Ούγγρου ηγέτη σχετικά με το μεταναστευτικό και την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ.

Ο Βίκτορ Ορμπάν, από την πλευρά του, είχε εκφράσει τη λύπη του για την απώλεια μιας «τεράστιας διεθνούς στήριξης», μετά την αποχώρηση του Τραμπ από τον Λευκό Οίκο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σάλος με τον Μπεν Στίλερ: Η παρεξηγημένη ανάρτηση του ηθοποιού που εξόργισε το διαδίκτυο και τους MAGA
Η ανάρτηση του Στίλερ έγινε 20 λεπτά μετά την επίθεση με πυροβολισμούς στο δείπνο των αντακριτών του Λευκού Οίκου αλλά αφορούσε τη νίκη της ομάδας μπάσκετ Νιου Γιορκ Νικς
Μπεν Στίλερ
Στη Ρωσία ο Αραγτσί: Κατηγόρησε τις ΗΠΑ για την αποτυχία των ειρηνευτικών συνομιλιών με το Ιράν
Από την Αγία Πετρούπολη, ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι φέρουν την ευθύνη για την αποτυχία των ειρηνευτικών συνομιλιών στο Πακιστάν
O Αμπάς Αραγτσί
«Καμπανάκι» της Ισπανίας για τα αεροπορικά εισιτήρια: «Αγοράστε τώρα» γιατί έρχεται εκτόξευση τιμών
Η διατάραξη στις παγκόσμιες προμήθειες πετρελαίου ώθησε τις τιμές προς τα πάνω κατά περίπου 50% μετά τα πλήγματα που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ εναντίον του Ιράν
Αεροδρόμιο στην Γκραν Κανάρια
Τζέικ Ράινερ: Ο γιος του Ρομπ Ράινερ μιλάει πρώτη φορά για τη δολοφονία των γονιών του – «Η ζωντανή μου κόλαση»
«Ο κόσμος μου, όπως τον ήξερα, είχε καταρρεύσει. Ήμουν σε ένα παραλήρημα» - Ο διάσημος σκηνοθέτης και η σύζυγός του δολοφονήθηκαν από τον γιο τους και αδερφό του, Νικ Ράινερ
Ο Ρομπ Ράινερ με τη σύζυγό του Μισέλ και τον γιο τους Τζακ