Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο αδελφός είναι ο δράστης του μακελειού στις Άλπεις;

Δεξία ο Σάαντ αλ-Χίλι
Δεξία ο Σάαντ αλ-Χίλι, που θεωρείται το ένα εκ των τεσσάρων θυμάτων της σφαγής στις Άλπεις
Η αστυνομία εξέτασε την 4χρονη μικρούλα, ενώ ερευνά και την εκδοχή μιας αντιδικίας για χρήματα. Βασικός ύποπτος ο αδελφός του θύματος.

Η αστυνομία της κομητείας του Σάρεϊ επιβεβαίωσε σήμερα τη συμμετοχή της στην έρευνα για το μακελειό με τέσσερις νεκρούς την Τετάρτη, στις Γαλλικές Άλπεις, και στη συνεργασία της με τις γαλλικές αρχές χωρίς να αναφέρει τον ακριβή ρόλο της, κυρίως στο θέμα της συλλογής του DNA από την κατοικία της οικογένειας στη Βρετανία.
 
“Επιβεβαιώνουμε ότι βοηθάμε τις γαλλικές αρχές στην έρευνά τους, αλλά όλα τα σχετικά με την έρευνα θέματα ανήκουν στην αρμοδιότητα των γαλλικών αρχών”, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Σάρεϊ.
 
Ένστολοι αστυνομικοί συνέχισαν και σήμερα να κρατούν σε απόσταση από την κατοικία της οικογένειας δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από αυτήν, στο Κλέιγκεϊτ της κομητείας του Σάρεϊ, 30 χλμ. νότια του Λονδίνου.
 
Παράλληλα η εισαγγελία του Ανεσί ανακοίνωσε ότι θα στείλει αίτηση διεθνούς συνδρομής στις βρετανικές αρχές προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα θύματα και να συγκεντρωθούν στοιχεία για το μακελειό αυτό, με τέσσερις νεκρούς στην Άνω Σαβοΐα. Τρία μέλη της οικογένειας, ο πατέρας Σάαντ αλ-Χίλι, Βρετανός, γεννημένος στο Ιράκ, σύμφωνα με τα γαλλικά και βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η μητέρα και η γιαγιά από την περιοχή Κλέιγκεΐτ του Λονδίνου και ο 45χρονος γάλλος ποδηλάτης Σιλβέν Μολιέ είναι τα θύματα του μακελειού σε χώρο στάθμευσης δασικής περιοχής κοντά στη λίμνη Ανεσί την Τετάρτη.
 
Οι κόρες του ζεύγους, η τετράχρονη Ζίνα και η σοβαρά τραυματισμένη επτάχρονη αδελφή της Ζαϊνάμπ που επέζησαν του μακελειού τελούν υπό αστυνομική προστασία.
 
“Η αίτηση διεθνούς συνδρομής θα αποσταλεί επισήμως σήμερα”, δήλωσε ο εισαγγελέας Μαγιό.
Η αίτηση αυτή θα επιτρέψει να προχωρήσουμε στην κατάσχεση εγγράφων και στοιχείων που επιτρέπουν την ταυτοποίηση (οδοντόβουρτσα, μαλλιά) από την κατοικία στη Βρετανία των φερόμενων ως θυμάτων, πρόσθεσε.
“Μπορεί να βρεθούν στο σπίτι ορισμένα στοιχεία που να μας οδηγήσουν στα ίχνη των δολοφόνων”, πρόσθεσε ο εισαγγελέας Μαγιό.
 
Η ταυτοποίηση των θυμάτων από το DNA τους μπορεί να γίνει αύριο Σάββατο ή την Κυριακή. “Ελπίζω ότι αύριο θα μπορούμε να έχουμε στοιχεία”, είπε ο εισαγγελέας του Ανεσί.
 
Την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη η νεκροψία των θυμάτων της επίθεσης η οποία είχε στόχο την οικογένεια των βρετανών παραθεριστών στις Γαλλικές ‘Αλπεις.
 
Οι ερευνητές εξετάζουν όλα τα πιθανά κίνητρα, όπως και την εκδοχή της οικογενειακής διαφοράς, επικεντρώνουν την έρευνα στην προσωπικότητα του πατέρα της οικογένειας, ενώ αναμένουν δείγματα του DNA των θυμάτων ή τα δακτυλικά τους αποτυπώματα από τη βρετανική αστυνομία πριν από την επίσημη ταυτοποίηση της βρετανικής οικογένειας.
Εξήντα αξιωματικοί της αστυνομίας ερευνούν την υπόθεση αυτή που έχει συγκλονίσει την ήσυχη κοινότητα Σεβαλίν της ανατολικής Γαλλίας.
 
Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς υπεραμύνθηκε των ενεργειών των αστυνομικών που ερευνούν την υπόθεση, κρίνοντας ότι δεν έκαναν “κανένα λάθος” όσον αφορά τον εντοπισμό της μικρής, καθώς οι αρχές είχαν αποκλείσει το σημείο αυτό αναμένοντας το κλιμάκιο της εγκληματολογικής υπηρεσίας από το Παρίσι.
 
Στη Βρετανία η φωτογραφία της διάτρητης από σφαίρες BMW στέισον βάγκον της οικογένειας μονοπωλεί σήμερα τα πρωτοσέλιδα του Τύπου που διερωτάται για το κίνητρο των “εκτελέσεων” και τον αργοπορημένο εντοπισμό της τετράχρονης Ζίνα μέσα στο αυτοκίνητο, ύστερα από οκτώ ώρες, ανάμεσα στα πτώματα.
 
Οι εφημερίδες επικαλούνται διάφορες εκδοχές όπως για μια κλοπή του αυτοκινήτου που εξελίχθηκε άσχημα έως την τρομοκρατική επίθεση από την Αλ Κάιντα.
 
Η εφημερίδες Sun και Daily Mirror εστιάζουν στις πρώτες αντιδράσεις της μικρούλας Ζίνα που εντοπίστηκε από τη γαλλική αστυνομία οκτώ ώρες μετά την τραγωδία, κρυμμένη κάτω από αποσκευές, ανάμεσα στα πόδια δύο νεκρών γυναικών, στα πίσω καθίσματα.
 
Η Daily Mirror επικαλούμενη έναν γείτονα, αναφέρει ότι ο πατέρας τού είχε εκφράσει την “ανησυχία” του. Η εφημερίδα γράφει για μια διαφωνία που είχε σχέση με την “κληρονομιά ενός εκατομμυρίου στερλινών”, επικαλούμενη φίλο της οικογένειας.
 
“Εκτελέστηκαν” είναι ο τίτλος της Daily Mail που επικαλείται γείτονα τον οποίο δεν κατονομάζει, ενώ επικρίνει τη στάση των γάλλων ερευνητών που καθυστέρησαν να εντοπίσουν το παιδί.
 
Η Daily Telegraph γράφει για “οικογενειακό δράμα”, ενώ ο σχολιαστής της συντηρητικής εφημερίδας Κόλιν Ράντολ εκτιμά ότι η σφαγή αυτή αμαυρώνει την εικόνα της Γαλλίας ως τουριστικού προορισμού.
 
Η Guardian αναφέρει ότι το μακελειό αυτό προκαλεί στη Γαλλία “ένα βαθύ συλλογικό αίσθημα ενοχής, όχι μόνο γιατί οι αστυνομικοί άφησαν να περάσουν οκτώ ώρες για να βρουν τη μικρούλα που ήταν σε κατάσταση σοκ στα πόδια της μητέρας της, αλλά γιατί αυτό συνέβη σε παραθεριστές στη χώρα”.

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:
 

Σοκ απο τη δολοφονία οικογένειας Βρετανών στη Γαλλία- Αναγνωρίστηκε ο πατέρας-ΦΩΤΟ

Εκτέλεσαν οικογένεια βρετανών στην Γαλλία – Δυο κοριτσάκια βρέθηκαν ζωντανά!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε