Δευτέρα, 17 Ιουν.
26oC Αθήνα

Ο Άλεκ Μπάλντουιν θα δικαστεί κανονικά για τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα του «Rust»

Ο Άλεκ Μπάλντουιν θα δικαστεί κανονικά για τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα του «Rust»

Δικαστής απέρριψε την Παρασκευή (24.5.2024) το αίτημα του ηθοποιού Άλεκ Μπάλντουιν να αποσυρθούν οι κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας σχετικά με τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Rust» τον Οκτώβριο του 2021.

Πλέον η δίκη του Άλεκ Μπάλντοιν βρίσκεται προ των πυλών και αναμένεται να ξεκινήσει στις 10 Ιουλίου. Οι συνήγοροι του ηθοποιού ανέφεραν σε ακρόαση της 17ης Μαΐου ότι δεν ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία για την παραπομπή του πελάτη τους, υποστηρίζοντας ότι ο εισαγγελέας δεν ενημέρωσε τους ενόρκους ότι μπορούσαν να εξετάσουν μάρτυρες υπεράσπισης, με αποτέλεσμα να μην λάβουν γνώση για σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία.

Η δικαστής Μέρι Μάρλοου Σόμερ απέρριψε το αίτημα και έτσι η δίκη του Άλεκ Μπάλντουιν για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας πρόκειται να ξεκινήσει στις 10 Ιουλίου.

Η Χαλίνα Χάτσινς τραυματίστηκε θανάσιμα από πυροβολισμό αφότου ο Μπάλντουιν έστρεψε το όπλο που κρατούσε εναντίον της στα γυρίσματα της ταινίας «Rust», κοντά στη Σάντα Φε του Νέου Μεξικού. Ο 65χρονος ηθοποιός δηλώνει αθώος και επιμένει ότι τον είχαν διαβεβαιώσει πως το όπλο είχε άσφαιρα και ότι ο ίδιος δεν τράβηξε τη σκανδάλη.

Τον προηγούμενο μήνα, η Χάνα Γκουτιέρες Ριντ, υπεύθυνη για τα όπλα στα γυρίσματα της ταινίας, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, καθώς κρίθηκε ένοχη για την αληθινή σφαίρα στο μοιραίο περίστροφο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις