Κόσμος

Ο δημοσιογράφος Όστιν Τάις, που έχει χαθεί το 2012 από τη Συρία, είναι ζωντανός λέει ΜΚΟ

Όλα δείχνουν πως ο Όστιν Τάις ζει, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί σε κάποια από τις φυλακές του Άσαντ
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πληθαίνουν οι φωνές που θέλουν τον δημοσιογράφο Όστιν Τάις να παραμένει ζωντανός, αν και φυλακισμένος σε κρυφή τοποθεσία στη Συρία, από το 2012 όποτε και χάθηκαν τα ίχνη του. 

Η μη κυβερνητική οργάνωση Hostage Aid Worldwide ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη (24.12.2024) σε συνέντευξη τύπου στη Δαμασκό, την πρωτεύουσα της Συρίας, ότι έχει στοιχεία που δείχνουν ότι ο Αμερικανός δημοσιογράφος, που εξαφανίστηκε πριν από 12 χρόνια, είναι ζωντανός.

«Διαθέτουμε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο Οστιν ήταν εν ζωή μέχρι τον Ιανουάριο 2024 και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε τον Αύγουστο ότι βρισκόταν εν ζωή και είμαστε βέβαιοι ότι σήμερα είναι εν ζωή», δήλωσε ο Νιζάρ Ζάκα πρόεδρος της ΜΚΟ που συνεργάζεται με τις οικογένειες για την απελευθέρωση των απαχθέντων.

Σημειώνεται πως μετά την πτώση του Μπασάρ αλ Άσαντ πολλοί ήταν οι δημοσιογράφοι που έσπευσαν στη Συρία προσπαθώντας να βρουν ίχνη του Όστιν Τάις.

Μάλιστα, σε μια περίπτωση λίγες μέρες μετά την πτώση του Άσαντ πολλοί ήταν αυτοί που πίστεψαν πως ο Όστιν Τάις βρέθηκε όταν εμφανίστηκε βίντεο με έναν Αμερικάνο που απελευθερώθηκε από φυλακές της Συρίας. Ο άνδρας ήταν ψιλόλιγνος όπως ο Τάις και πολλοί είπαν ότι πρόκειται για τον χαμένο δημοσιογράφο.

 

Ωστόσο, γρήγορα οι ελπίδες του διαψεύστηκαν καθώς αποδείχτηκε πως ο Αμερικανός φυλακισμένος ήταν ένας άνδρας που είχε βρεθεί στην περιοχή για θρησκευτικούς λόγους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
H ισραηλινή αεροπορική εταιρεία El Al ξαναρχίζει τις πτήσεις προς το Ντουμπάι
Λίγες ώρες νωρίτερα πτήση της Flydubai των Εμιράτων, από το Ντουμπάι με προορισμό το Τελ Αβίβ έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Σαουδική Αραβία έπειτα από απόπειρα του συγκυβερνήτη να ρίξει το αεροσκάφος
Αεροσκάφος της El Al Airlines απογειώνεται από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ
Πτήση «θρίλερ» της Flydubai: Οι επιβάτες περιγράφουν τον εφιάλτη που έζησαν – «Ακούγαμε κραυγές, έμοιαζε με “τρενάκι του τρόμου”»
Χάος στην πτήση FZ1073 με προορισμό το Ισραήλ - Επιβάτες φέρεται να ακινητοποίησαν τον συγκυβερνήτη πριν από την αναγκαστική προσγείωση στη Σαουδική Αραβία
Αεροπλάνο της FlyDubai με προορισμό το Ισραήλ από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κάνει αναγκαστική προσγείωση στη Σαουδική Αραβία μετά από σήμα έκτακτης ανάγκης στις 30 Σεπτεμβρίου 2026
Χειροπέδες στον συγκυβερνήτη της πτήσης της Flydubai που μαχαίρωσε τον κυβερνήτη του αεροσκάφους με τους Ισραηλινούς
Σύμφωνα με τον Νετανιάχου, οι μέχρι τώρα ενδείξεις από την έρευνα για το περιστατικό δείχνουν πως ο συγκυβερνήτης προσπάθησε να προκαλέσει τη συντριβή του αεροπλάνου
Αεροπλάνο της FlyDubai με προορισμό το Ισραήλ από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κάνει αναγκαστική προσγείωση στη Σαουδική Αραβία μετά από σήμα έκτακτης ανάγκης στις 30 Σεπτεμβρίου 2026