Κόσμος

Ο εφευρέτης του διαδικτύου σε Ζάκερμπεργκ: Μπορείς να το φτιάξεις

Μετά το σκάνδαλο μεγατόνων του Facebook με τα δεδομένα, ο εφευρέτης του World Wide Web, Tim Berners-Lee, έκανε λόγο για "σοβαρή στιγμή" στο μέλλον του ίντερνετ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως εξήγησε ο εφευρέτης του World Wide Web, Tim Berners-Lee, το σκάνδαλο με τα δεδομένα που προκαλεί κλυδωνισμούς στο Facebook μπορεί να βελτιωθεί.

Το Facebook εξακολουθεί να υποφέρει από το γεγονός ότι ένας app developer υπέκλεψε τα προφίλ 50 εκατομμυρίων χρηστών και έστειλε τα δεδομένα στην εταιρεία Cambridge Analytica.

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ζήτησε συγγνώμη και περιέγραψε πώς η εταιρεία του θα ενισχύσει τα μέτρα προστασίας των δεδομένων.

Ο Tim Berners-Lee χαρακτήρισε το σκάνδαλο σοβαρή στιγμή στο μέλλον του ίντερνετ και συμπόνεσε τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, λέγοντας πως πιθανότατα νιώθει συντετριμμένος.

Αυστηρότεροι έλεγχοι για τα δεδομένα

Ζήτησε αυστηρότερους ελέγχους στη χρήση δεδομένων από τις εταιρείες, τονίζοντας ότι πρέπει να είναι μόνο στην ευχέρειά τους να τα “ελέγξουν”.

Παρότρυνε παράλληλα τους χρήστες του διαδικτύου να μιλήσουν με κυβερνητικούς εκπροσώπους και να τους πουν ότι τα δεδομένα έχουν σημασία.

Πηγή: Cnbc

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Πουλήστε στην Ουκρανία το 10% των αμερικανικών Patriot και θα καταστρέψουμε όλους τους ρωσικούς βαλλιστικούς πυραύλους»
Τις τελευταίες εβδομάδες η Ρωσία πλήττει την ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο με ομοβροντίες βαλλιστικών πυραύλων τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα
Ukrainian service members walk next to a launcher of a Patriot air defence system, amid Russia's attack on Ukraine, in an undisclosed location, Ukraine August 4, 2024. REUTERS/Valentyn Ogirenko/File Photo
Κάρολαϊν Λέβιτ: Η πιο πιστή στρατιώτης του Ντόναλντ Τραμπ αποσύρεται – Οι ισχυρισμοί για αποχώρηση λόγω οικογενειακών λόγων
Ήταν η νεότερη εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου που ανέλαβε και μία από τις νεότερες υποψήφιες που έχουν διεκδικήσει έδρα στο Κογκρέσο των ΗΠΑ
Η Κάρολαϊν Λέβιτ