Κόσμος

Ο Ερντογάν κάλεσε τους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας να λάβουν μέτρα κατά των υποστηρικτών του Γκιουλέν

Ο πρόεδρος της Τουρκία,ς Ταγίπ Ερντογάν, κάλεσε σήμερα τους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας, κατά την ομιλία του στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, να λάβουν μέτρα ενάντια στο "τρομοκρατικό δίκτυο" του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, που -όπως τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος- θέτει απειλή για την ασφάλεια των χωρών τους.

“Καλώ, από αυτό το βήμα, όλους τους φίλους μας, να λάβουν άμεσα μέτρα ενάντια στην τρομοκρατική οργάνωση των υποστηρικτών του Γκιουλέν για την ίδια τους την ασφάλεια και το μέλλον των κρατών μας”, τόνισε ο Ερντογάν, σημειώνοντας ότι η απόπειρα πραξικοπήματος της 16ης Ιουλίου στην Τουρκία στόχευε την δημοκρατία σε όλο τον κόσμο.
Οι τουρκικές αρχές κατηγορούν τον Γκιουλέν ως ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος.
Παράλληλα ο Τούρκος πρόεδρος, απευθύνοντας έκκληση για μια άμεση εξεύρεση πολιτικής επίλυσης για την κρίση στην Συρία, τόνισε πως “η εισβολή της Τουρκίας στην βόρεια Συρία στις αρχές Σεπτεμβρίου οδήγησε στην εγκαθίδρυση της ειρήνης και της σταθερότητας σε μια περιοχή όπου είχε επικρατήσει η απελπισία”. Επισήμανε παράλληλα ότι η Άγκυρα σέβεται την εδαφική κυριαρχία της Συρίας.
Ο Ερντογάν κατηγόρησε επίσης την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι δεν τηρεί τις υποσχέσεις της σχετικά με την πορεία ένταξης της Τουρκίας στην Ένωση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πυρά» από το Ισραήλ για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από Βρετανία, Αυστραλία και Καναδά – «Είναι μια ανταμοιβή για τη τζιχαντιστική Χαμάς»
«Το Ισραήλ δεν θα αποδεχτεί κανένα αποσπασματικό και φανταστικό κείμενο που επιχειρεί να το αναγκάσει να αποδεχτεί αδικαιολόγητα σύνορα»
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Γκιντεόν Σάαρ 2
Μαχμούντ Αμπάς: Η αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης από τη Βρετανία είναι ένα «ουσιαστικό και αναγκαίο βήμα»
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος μιλά για ένα αποφασιστικό βήμα προς την ειρήνη, ενώ ένας σκληροπυρηνικός Ισραηλινός υπουργός αντιδρά καλώντας σε άμεση προσάρτηση των κατεχόμενων εδαφών
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς 1
Βρετανία, Καναδάς και Αυστραλία αναγνωρίζουν το Παλαιστινιακό κράτος - «Η Χαμάς δεν έχει κανένα μέλλον, ούτε σε κυβέρνηση ούτε στην ασφάλεια» λέει ο Κιρ Στάρμερ
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ ανακοίνωσε ότι η Μεγάλη Βρετανία αναγνωρίζει επίσημα το παλαιστινιακό κράτος
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
29