Κόσμος

Ο Γκορμπατσόφ είχε βίλα στις Αλπεις και την πουλάει!

Ο πρώτος και τελευταίος πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ αποφάσισε να πουλήσει τη βίλα που διαθέτει κοντά στην λίμνη Τέγκερνζεε, στις Βαυαρικές Άλπεις, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung που αναμεταδίδει το ρωσικό πρακτορείοTASS. Η αξία της βίλας φθάνει, σύμφωνα με τις πληροφορίες του τοπικού Τύπου, τα 7 εκατομμύρια ευρώ.

Η οικογένεια Γκορμπατσόφ είχε αγοράσει την βίλα Hubertus-Schlossl που βρίσκεται στην τοποθεσία Όμπεραχ της κοινότητας Ρόταχ- Έγκερν (στο Ομοσπονδιακό κρατίδιο της Βαυαρίας) πριν από δέκα χρόνια. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Tegernseerstimme, το 2006 το τριώροφο οίκημα, κατασκευής 1908, που διαθέτει 17 δωμάτια, το είχε αγοράσει η Ιρίνα Βιργκάνσκαγια , που είναι και η μοναδική κόρη του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

Ο ίδιος ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung, είχε επισκεφτεί πριν από τρία χρόνια την βίλα μαζί με την κόρη του και τα εγγόνια του, ενώ αυτή την στιγμή στην βίλα δεν μένει κανένα μέλος της οικογενείας Γκρομπτασόφ.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα ο δήμαρχος της μικρής πόλης Όμπεραχ, ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ ζούσε στο σπίτι αυτό κυρίως μόνος του, ενώ τα τελευταία χρόνια σπανίως επισκέπτονταν την Βαυαρία.

Όποτε όμως την επισκέπτονταν, οι κάτοικοι της μικρής αυτής πόλης τον συναντούσαν συχνά στους δρόμους και τα εστιατόρια της. Η συνολική έκταση του οικοπέδου, μέσα στο οποίο βρίσκεται η βίλα των 600 τετραγωνικών μέτρων, είναι συνολικά 2,6 στρέμματα. Ο τοπικός Τύπος αναφέρει ότι η αξία της βίλας ανέρχεται στα 7 εκατομμύρια ευρώ και πως υποψήφιος αγοραστής της είναι ο ρώσος μεγιστάνας Αλισέρ Ουσμάνοφ ο οποίος ήδη διαθέτει κάποια ακίνητα στις όχθες της λίμνης Τέγκερενζεε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Μας συμφέρει η πώληση των μαχητικών Eurofighter στην Τουρκία» λέει o Γερμανός ΥΠΕΞ
Σημείωσε επίσης ότι «η Τουρκία είναι ένας βασικός στρατηγικός εταίρος για εμάς στο πλαίσιο της συμμαχίας του ΝΑΤΟ», επισημαίνοντας ότι «οι διαπραγματεύσεις για τις λεπτομέρειες συνεχίζονται»
Μαχητικό αεροσκάφος
«Η Ρωσία κατέρριψε δικό της μαχητικό αεροσκάφος στην Κριμαία», λέει το Κίεβο
«Προσπαθούσαν τόσο ενεργά να αποκρούσουν τις ουκρανικές επιθέσεις που κατέληξαν να καταρρίψουν το δικό τους αεροσκάφος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας, Ντμίτρο Πλετεντσούκ
Μαχητικό αεροσκάφος
Τρεις νεκροί και πάνω από 10 τραυματίες μετά από έκρηξη σε πολυκατοικία στο Βουκουρέστι
«Νόμιζα ότι μας βομβάρδιζαν», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ άλλοι πίστεψαν ότι γινόταν σεισμός - Τα σωστικά συνεργεία ψάχνουν εγκλωβισμένους
Έκρηξη σε πολυκατοικία στο Βουκουρέστι
Ανανεώθηκε πριν 43 λεπτά
1
Βόμβα σε αυτοκίνητο δημοσιογράφου της RAI που ασχολείται με θέματα διαφθοράς - Έκρηξη και στο ΙΧ της κόρης του
Η εκπομπή του έχει ασχοληθεί επανειλημμένα με υποθέσεις διαφθοράς, με το οργανωμένο έγκλημα και με παράνομες εργολαβίες και ο Σιγκφρίντο Ρανούτσι είχε δεχθεί πολλές φορές απειλές κατά της ζωής του
Αστυνομία στην Ιταλία
3