Κόσμος

Ο Κάρολος θα συναντηθεί με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό για πρώτη φορά από τότε που έγινε Βασιλιάς

Ο Βασιλιάς Κάρολος θα επισκεφθεί αρχές Απριλίου το Βατικανό, συνοδευόμενος από τη Βασίλισσα Καμίλα

Ο Βασιλιάς Κάρολος θα συναντήσει τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό τον Απρίλιο, για πρώτη φορά μετά την ανάρρησή του στον βρετανικό θρόνο το 2022, όπως ανακοινώθηκε από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ την Πέμπτη (06.02.2025).

Ο 76χρονος Βασιλιάς Κάρολος θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του, Βασίλισσα Καμίλα, κατά την επίσκεψη και τη συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό.

Ο Βρετανός μονάρχης θα παραστεί σε εκδηλώσεις για το Άγιο Έτος των Καθολικών, το Ιωβηλαίο, το οποίο εορτάζεται κάθε 25 χρόνια.

Ως Βασιλιάς, ο Κάρολος Γ’ είναι, επίσης, επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας, η οποία αποσχίστηκε από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία τον 16ο αιώνα.

Το βασιλικό ζεύγος αναμένεται, επίσης, να επισκεφθεί τη Ρώμη και τη Ραβέννα για να τιμήσει «τις ισχυρές διμερείς σχέσεις μεταξύ Ιταλίας και Ηνωμένου Βασιλείου».

Πριν από τη στέψη του, ο Κάρολος είχε επισκεφθεί το Βατικανό πέντε φορές. Η προηγούμενη επίσκεψή του ήταν το 2019.

Τον Φεβρουάριο του 2024 ο Βρετανός μονάρχης ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο, για την αντιμετώπισή του οποίου ακολουθεί θεραπεία. Τον Οκτώβριο άρχισε ξανά τα ταξίδια στο εξωτερικό, με μία περιοδεία σε Αυστραλία και Σαμόα.

Το βράδυ της Πέμπτης, το βασιλικό ζεύγος παρέθεσε δείπνο στον Ιταλό πρεσβευτή στη Βρετανία και στον Αμερικανό ηθοποιό Στάνλεϊ Τούτσι, ο οποίος πρωταγωνιστεί στην ταινία «Κονκλάβιο» που είναι υποψήφια για Όσκαρ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πολεμική νύχτα για Ινδία και Πακιστάν: Το Νέο Δελχί έστειλε πυραύλους στο Κασμίρ – «Απάντησαν» με αντίποινα
Η Ινδία χτύπησε σε εννέα τοποθεσίες στο Πακιστάν που απάντησε με πυρά πυροβολικού - Τρία άτομα έχουν σκοτωθεί και άλλα δώδεκα έχουν τραυματιστεί από τα ινδικά πλήγματα
Η Ινδία επιτέθηκε στο Πακιστάβ 3
Ανανεώθηκε πριν 13 λεπτά
Ο Φρίντριχ Μερτς παρέλαβε από τον Όλαφ Σολτς την καγκελαρία της Γερμανίας με λουλούδια – «Τι μέρα κι αυτή»
«Κρατήσατε τη Γερμανία στη σωστή πορεία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και τελικά πήρατε τις σωστές αποφάσεις», δήλωσε ο Μερτς απευθυνόμενος στον Σολτς για τις επιλογές του σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς και ο διάδοχός του, Φρίντριχ Μερτς, ηγέτης της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), στην τελετή παράδοσης - παραλαβής στην Καγκελαρία στο Βερολίνο