Κόσμος

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν “απειλεί”: Προειδοποίηση οι νέες δοκιμές

Με νέες εικόνες από την τελευταία (χρονικά) δοκιμή που έκανε η Βόρεια Κορέα αλλά κι ένα… σαφές μήνυμα από τον ίδιο τον Κιμ Γιονγκ Ουν, η Πιονγκγιάνγκ στέλνει μηνύματα προς τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα, με αφορμή τις κοινές τους στρατιωτικές ασκήσεις.

Το μήνυμα από τον Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν ξεκάθαρο: οι νέες εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα που έγιναν χθες Τρίτη ήταν «προειδοποίηση» στις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα, που έχουν ξεκινήσει κοινά στρατιωτικά γυμνάσια, κάτι που έχει ενοχλήσει τη Βόρεια Κορέα.

[read4more]

Οι δηλώσεις – μήνυμα του Κιμ Γιονγκ Ουν «διανεμήθηκαν» από το βορειοκορεάτικο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA, μαζί με νέες φωτογραφίες από τη βαλλιστική δοκιμή, την οποία, φυσικά, παρακολούθησε περιχαρής ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας.

«Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την επιτυχία της εκτόξευσης για σκοπούς επίδειξης, ο Κιμ Γιονγκ Ουν σημείωσε ότι αυτή η στρατιωτική ενέργεια έδωσε την ευκαιρία να απευθυνθεί μια αρμόζουσα προειδοποίηση προς την κατεύθυνση των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας, που διεξάγουν κοινά στρατιωτικά γυμνάσια», μετέδωσε με το KCNA.

northkorea kim militairy
Φωτογραφία Reuters

Έγιναν δοκιμαστικές εκτοξεύσεις δύο βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, στις 05:24 (23:24 της Δευτέρας ώρα Ελλάδας) και στις 05:36, που διένυσαν απόσταση περίπου 450 χιλιομέτρων πριν καταπέσουν στην Ανατολική Θάλασσα, γνωστή και ως Θάλασσα της Ιαπωνίας, σύμφωνα με το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας.

Επρόκειτο για την τέταρτη δοκιμή πυραύλων μέσα σε κάτι λιγότερο από δύο εβδομάδες. 

northkorea missile test
Φωτογραφία Reuters
northkorea missile test
Φωτογραφία Reuters
northkorea missile test
Φωτογραφία Reuters
northkorea missile test
Φωτογραφία Reuters

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας είχε ήδη τονίσει σε δηλώσεις της που μεταδόθηκαν από το KCNA ότι οι δοκιμές αποτελούσαν αντίδραση στα κοινά γυμνάσια που διεξάγουν οι αμερικανικές και οι νοτιοκορεάτικες ένοπλες δυνάμεις.

Η άφιξη πυρηνοκίνητου αμερικανικού υποβρυχίου σε λιμάνι της Νότιας Κορέας αναγκάζει την Πιονγκγιάνγκ να συνεχίσει και να επιταχύνει το εξοπλιστικό της πρόγραμμα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο, κατά την οποία τα «τεχνάσματα» της Ουάσινγκτον και της Σεούλ δεν μπορούν να κρύψουν την επιθετική φύση των γυμνασίων που διεξάγονται.

northkorea missile test
Φωτογραφία Reuters

Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών απαγορεύουν κάθε εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, ανεξαρτήτως βεληνεκούς.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, ο Τζον Μπόλτον, υπενθύμισε χθες στη Βόρεια Κορέα ότι ο Κιμ έχει δεσμευθεί στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ότι δεν θα ξαναρχίσουν δοκιμές διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων, μετά την ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ ότι μπορεί να πάρει «νέο δρόμο».

Σύμφωνα με το KCNA, «οι νέου τύπου τακτικοί κατευθυνόμενοι πύραυλοι» που εκτοξεύθηκαν, πέταξαν κατά μήκος της χερσονήσου, «πάνω από την περιοχή της πρωτεύουσας και της κεντρικής ενδοχώρας», πριν «πλήξουν με ακρίβεια τη νησίδα-στόχο» σε θαλάσσια περιοχή στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της χώρας. Η περιγραφή συνάδει με όσα ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας χθες.

 Οι εκτοξεύσεις «επαλήθευσαν» την «αξιοπιστία», την «ασφάλεια» και το «αξιόμαχο» των πυραύλων, κατά το KCNA. Αναλυτές επισημαίνουν ότι οι εκτοξεύσεις δείχνουν πως η Πιονγκγιάνγκ πλέον εμπιστεύεται ακόμη περισσότερο την πυραυλική τεχνολογία που έχει αναπτύξει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βατικανό: Ο πάπας Λέων εκφράζει την αλληλεγγύη του με τη «μαρτυρική γη» της Γάζας
Από την πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο ποντίφικας υπενθύμισε ότι κανένα μέλλον δεν μπορεί να οικοδομηθεί πάνω στη βία, την αναγκαστική εξορία ή την εκδίκηση, καλώντας σε ειρήνη για τον παλαιστινιακό λαό
Ο Πάπας Λέων ΙΔ' 2
Κυβερνοεπίθεση σε αεροδρόμια: Επιμένουν τα προβλήματα σε Χίθροου, Βερολίνο και Βρυξέλλες – Αγώνας δρόμου για πλήρη αποκατάσταση
Μετά την κυβερνοεπίθεση που παρέλυσε το σύστημα check-in, τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια δυσκολεύονται ακόμη να αποκαταστήσουν πλήρως τις υπηρεσίες τους, με καθυστερήσεις και ακυρώσεις να συνεχίζουν να ταλαιπωρούν ταξιδιώτες
Επιβάτες στο αεροδρόμιο Χίθροου
Ο Ντόναλντ Τραμπ πιέζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να στραφεί κατά των πολιτικών αντιπάλων του
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανεβάζει τους τόνους κατά του υπουργείου Δικαιοσύνης, απαιτώντας διώξεις εναντίον των Δημοκρατικών αντιπάλων του Άνταμ Σιφ και Λετίσια Τζέιμς, αλλά και του πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ 1
Το Βιετνάμ νικητής της «ρωσικής Eurovision» στη Μόσχα - Αποχώρησε η ελληνικής καταγωγής Vassy μετά από πιέσεις
Το Βιετνάμ κατέκτησε το Σάββατο στη Μόσχα την Intervision, την ρωσική εκδοχή της Eurovision – Η ελληνικής καταγωγής Vassy, που επρόκειτο να εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ, αποσύρθηκε μετά από «πιέσεις» της Αυστραλίας
Ο Duc Phuc, που εκπροσωπεί το Βιετνάμ, κρατά το τρόπαιο μετά τη νίκη του στον Διεθνή Μουσικό Διαγωνισμό Intervision 2025 στη Μόσχα
2
Ντόναλντ Τραμπ και Τζέι Ντι Βανς στη κηδεία του Τσάρλι Κερκ στην Αριζόνα - Αυστηρά μέτρα ασφαλείας
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους ο Ντόναλντ Τραμπ και ο αντιπρόεδρός του Τζεϊ Ντι Βανς, αναμένονται σήμερα στην Αριζόνα για να τιμήσουν τη μνήμη του Τσάρλι Κερκ, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας
Πλήθος μπροστά από το State Farm Stadium στην Αριζόνα, πριν από την κηδεία του Τσάρλι Κερκ 4