Κόσμος

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν στέλνει 15 χρόνια στα κάτεργα όποιον ακούει… K-pop

Μετά την απαγόρευση των κολλητών τζιν, ο Κιμ Γιονγκ Ουν τα έβαλε και με… την μουσική. Στο στόχαστρο του ανώτατου ηγέτη της Βόρειας Κορέας αυτή τη φορά έχει βρεθεί νοτιοκορεατική ποπ, γνωστότερη ως K-pop. 

Σύμφωνα με τον Κιμ Γιονγκ Ουν η K-pop διαφθείρει τους νέους της χώρας του και πρόκειται για… «σατανικό καρκίνο». Μάλιστα, ο ανώτατος ηγέτης της Βόρειας Κορέας – σύμφωνα με πληροφορίες – προσπαθεί να σταματήσει την αύξηση της δημοτικότητας των βίντεο με τη δημοφιλή σε όλον τον κόσμο νοτιοκορεατική ποπ, γνωστότερη ως K-pop, των K-dramas, νοτιοκορεατικών σειρών με φανατικούς θαυμαστές, και των νοτιοκορεατικών ταινιών μέσω μιας «μυστικής εκστρατείας κατά της K-pop».

Το πολιτιστικό «αντισοσιαλιστικό» υλικό από τη Νότια Κορέα φέρεται να επιδρά αρνητικά στην «ενδυμασία, τα χτενίσματα, την ομιλία και τη συμπεριφορά» των Βορειοκορεατών, εκτιμά ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος θεωρεί ότι η K-pop προωθεί «καπιταλιστικό lifestyle».

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν θέσπισε νέους νόμους αυστηροποίησης της τιμωρίας για «κατοχή ή / και παρακολούθηση ψυχαγωγικού περιεχομένου από τη Νότια Κορέα» από πέντε σε 15 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας.

Όταν η κρατική εφημερίδα «Rodong Sinmum» ανακοίνωσε τον κατάλογο των απαγορευμένων εμφανίσεων και χτενισμάτων, προειδοποίησε: «Η ιστορία μας διδάσκει ένα κρίσιμο μάθημα ότι μια χώρα μπορεί να γίνει ευάλωτη και τελικά να καταρρεύσει σαν υγρός τοίχος ανεξάρτητα από την οικονομική και αμυντική της δύναμη, αν δεν διατηρούμε τον δικό μας τρόπο ζωής».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Οι ΗΠΑ απελαύνουν ξένους που πανηγυρίζουν με το έγκλημα – «Δεν φιλοξενούμε ανθρώπους που χαίρονται με τον θάνατο Αμερικανών»
Ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ανάκληση θεωρήσεων, στο πλαίσιο της ευρείας μεταναστευτικής καταστολής της δεύτερης θητείας Τραμπ
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο
Ανήσυχος ο CEO της OpenAI για το ChatGPT: «Δεν κοιμάμαι πολύ καλά την νύχτα» – Πως αυτό αντιμετωπίζει την αυτοκτονία
Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Σαμ Άλτμαν, μίλησε για πολλά ζητήματα που τον απασχολούν σε σχέση με το chatgpt και έδωσε απαντήσεις σε μια σειρά ηθικών και δεοντολογικών ερωτήσεων
Ο Σάμ Άλτμαν
Παρίσι: Το Κατάρ κατέχει 20% των ακινήτων στα Ηλύσια Πεδία – Πώς άλλαξε η πιο γνωστή λεωφόρος της γαλλικής πρωτεύουσας
Σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας Le Monde, η Ντόχα έχει αποκτήσει τον έλεγχο αρκετών εμβληματικών κτιρίων στη διασημότερη λεωφόρο του Παρισιού, επωφελούμενη από φορολογικές συμφωνίες της δεκαετίας του 1990
Παρίσι