Κόσμος

Ο κορονοϊός “δαγκώνει” το Big Apple: Πάνω από 9.000 νέα κρούσματα σε μια μέρα στη Νέα Υόρκη

«Συνεχίζουμε να ανεβαίνουμε το βουνό, η κύρια μάχη είναι στην κορυφή του βουνού», είπε αναφορικά με τον αγώνα κατά του κορονοϊού ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης.

Ο αριθμός των ανθρώπων στην Νέα Υόρκη που έχουν εξετασθεί και έχουν βρεθεί θετικοί στον νέο κορονοϊό αυξήθηκε πάνω από 9.000 μέσα σε μια μέρα, φτάνοντας τους 75.795, ενώ καταγράφηκαν 332 νέοι θάνατοι, (αύξηση 27%) αγγίζοντας τους 1.550 (από 1.218).

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της πολιτείας Άντριου Κουόμο, δηλώνοντας παράλληλα πως ο αδερφός του, παρουσιαστής ειδήσεων στο CNN, Κρις Κουόμο, βρέθηκε θετικός στον ιό.

«Ο ιός είναι πιο ισχυρός και πιο επικίνδυνος από όσο περιμέναμε», δήλωσε ο Κουόμο στην καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Συνεχίζουμε να ανεβαίνουμε το βουνό, η κύρια μάχη είναι στην κορυφή του βουνού».

«Ο αδερφός μου Κρις είναι θετικός στον ιό, το μάθαμε σήμερα το πρωί. Θα γίνει καλά, είναι νέος, δυνατός, όχι τόσο δυνατός όσο νομίζει…αλλά θα είναι μια χαρά», είπε ο κυβερνήτης. «Μίλησα μαζί του σήμερα το πρωί και θα μπει σε καραντίνα στο υπόγειό του».

Τέλος ανακοίνωσε πως η πολιτεία παρήγγειλε από την Κίνα 17.000 αναπνευστήρες, με τιμή 25.000 δολάρια τον καθένα.

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν σε θανάτους από κορονοϊό την Κίνα

Οι θάνατοι από τον νέο κορονοϊό στις ΗΠΑ έφθασαν τους 3.393 σήμερα, ξεπερνώντας το σύνολο των νεκρών που έχει καταγραφεί στην Κίνα, με τη χώρα να κατατάσσεται πλέον τρίτη σε θύματα παγκοσμίως, πίσω από την Ιταλία και την Ισπανία, σύμφωνα με τον απολογισμό του Reuters.

Αξιωματούχοι του τομέα υγείας απευθύνουν έκκληση στους Αμερικανούς να ακολουθήσουν την οδηγία “μείνετε στο σπίτι” και να εφαρμόσουν όλα τα μέτρα για τον περιορισμό της επιδημίας.

Παγκοσμίως, έχουν καταγραφεί πάνω από 800.000 κρούσματα της νόσου Covid-19 και περισσότεροι από 39.000 θάνατοι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπαράκ Ομπάμα για Τζέσε Τζάκσον: Έθεσε τις βάσεις για τη δική μου εκστρατεία στην προεδρία των ΗΠΑ
«Ο αιδεσιμώτατος Τζάκσον άνοιξε επίσης ευκαιρίες για τους Αφροαμερικανούς και ενέπνευσε τόσους πολλούς ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και εμάς τους ίδιους» γράφει ο Ομπάμα
Μπαράκ Ομπάμα
Ξεκάθαρος ο Ζελένσκι: «Δεν παραδίδω το Ντονμπάς – Ο λαός δεν θα συγχωρήσει ποτέ τέτοια συμφωνία»
Ο Ουκρανός πρόεδρος εμφανίστηκε ανοιχτός σε ένα σενάριο «παγώματος» της σύγκρουσης στις σημερινές γραμμές επαφής, εκτιμώντας ότι μια τέτοια λύση θα μπορούσε να εγκριθεί μέσω δημοψηφίσματος
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 13
Κούβα: Δεν είμαστε απειλή για τις ΗΠΑ αλλά ένα «τείχος» για τα ναρκωτικά
Οι ΗΠΑ επιβάλλουν ενεργειακό αποκλεισμό στην Κούβα, επικαλούμενες την «απειλή» που θέτει στην αμερικανική εσωτερική ασφάλεια η κομμουνιστική νήσος, που απέχει μόλις 150 χιλιόμετρα από τη Φλόριντα
Διαδηλωτές με σημαίες της Κούβας