Κόσμος

Ο Λουκασένκο θα είναι ξανά υποψήφιος πρόεδρος της Λευκορωσίας το 2025

Ο ηγέτης της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, δήλωσε ότι θα είναι ξανά υποψήφιος πρόεδρος το 2025, όπως μετέδωσε το λευκορωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων BelTA.

“Να τους πείτε (στην αντιπολίτευση στο εξωτερικό) ότι θα είμαι υποψήφιος”, δήλωσε ο Λουκασένκο σε δημοσιογράφους σε εκλογικό τμήμα, αφού κατέθεσε την ψήφο του στις βουλευτικές και τοπικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα στη Λευκορωσία.

“Κανένας, κανένας υπεύθυνος πρόεδρος δεν θα εγκατέλειπε τον λαό του που τον ακολούθησε στη μάχη”, πρόσθεσε.

Ο 69χρονος Λουκασένκο ηγείται της Λευκορωσίας από το 1994 και είναι ένας από τους στενότερους συμμάχους του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

“Ακόμη έχουμε έναν χρόνο ως τις προεδρικές εκλογές. Πολλά μπορεί να αλλάξουν”, σημείωσε επίσης απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων που έγινε στη συνέχεια των δηλώσεών του, σύμφωνα με το BelTA.

“Φυσικά εγώ και όλοι μας, η κοινωνία, θα αντιδράσουμε στις αλλαγές που θα γίνουν στην κοινωνία μας και στην κατάσταση στην οποία θα προσεγγίσουμε τις εκλογές σε έναν χρόνο”, κατέληξε ο Λουκασένκο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αεροπορική τραγωδία στην Ινδία: Βρέθηκε το δεύτερο μαύρο κουτί του Boeing 787 που οδήγησε στον θάνατο 279 ανθρώπους
Ειδικοί έχουν επισημάνει πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γίνουν υποθέσεις για τα αίτια της καταστροφής, που συγκαταλέγεται στις χειρότερες των τελευταίων χρόνων
Το κατεστραμμένο αεροπλάνο στην Ινδία
Χιλιάδες πολίτες της νότιας Ευρώπης διαδηλώνουν για τον υπερτουρισμό: Με νεροπίστολα αντιδρούν οι κάτοικοι της Βαρκελώνης
Ρεκόρ αριθμού τουριστών αναμένεται να υποδεχθεί φέτος η Ισπανία και η Γαλλία - Οι κάτοικοι της Βαρκελώνης διαμαρτύρονται για την αύξηση των ενοικίων που έχει προκαλέσει ο μαζικός τουρισμός
Φωτογραφία Reuters 1