Κόσμος

Ο Λύκος της… συκοφαντικής δυσφήμισης! Στα δικαστήρια ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο!

Ένας ομοσπονδιακός δικαστής κάλεσε τον ηθοποιό Λεονάρντο Ντι Κάπριο να καταθέσει σε μια αγωγή που έχει ασκήσει ένα πρώην στέλεχος της χρηματιστηριακής εταιρίας Stratton Oakmont για συκοφαντική δυσφήμηση σχετικά με τον τρόπο που υποστηρίζει ότι απεικονίζεται μέσα από έναν κεντρικό χαρακτήρα στην ταινία "Ο Λύκος της Γουόλ Στριτ" του Μάρτιν Σκορτσέζε.

Ο ενάγων, Άντριου Γκριν, υπέβαλε μήνυση το 2014, ζητώντας περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια, τονίζοντας ότι συκοφαντήθηκε, καθώς ένας από τους πρωταγωνιστές της ταινίας, ο Νίκι “Ρούγκρατ” Κόσκοφ, –ένας χαρακτήρας με αμφισβητούμενη ηθική και δεοντολογία– έχει βασιστεί σε αυτόν.

Είχε “λόγο” στο σενάριο ο Ντι Κάπριο;

Η εταιρεία παραγωγής Paramount Pictures ανέφερε πως ο Κόσκοφ ήταν ένας “σύνθετος χαρακτήρας” εμπνευσμένος από πολλά άτομα, μεταξύ αυτών και ο Γκριν.

Ο Ντι Κάπριο ενσάρκωσε τον Τζόρνταν Μπέλφορτ, έναν απατεώνα χρηματιστή που ίδρυσε τη Stratton Oakmont, τα απομνημονεύματα του οποίου που εκδόθηκαν το 2007 αποτέλεσαν τη βάση της ταινίας. Ο Γκριν ήταν παιδικός φίλος του Μπέλφορτ.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης ανέφεραν πως ο Ντι Κάπριο δεν ήταν ο συγγραφέας του σεναρίου και δεν υπάρχει ισχυρισμός ότι διαδραμάτισε κάποιο ρόλο στην απόφαση αν το συκοφαντικό, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, περιεχόμενο πρέπει να συμπεριληφθεί ή όχι στην ταινία.

Οι δικηγόροι του Γκριν υποστήριξαν πως και ο Σκορτσέζε και ο σεναριογράφος Τέρενς Γουίντερ κατέθεσαν από κοινού ότι έκαναν τακτικές συναντήσεις με τον Ντι Κάπριο για να συζητήσουν το σενάριο της ταινίας.

Δείτε εδώ το trailer της ταινίας

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ερντογάν γυρίζει την πλάτη στην πρόσκληση Χριστοδουλίδη – «Δεν έχω οποιαδήποτε πρόθεση να επισκεφθώ τη “νότια” Κύπρο»
«Η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει επανειλημμένα αποδείξει ότι δεν θέλει λύση. Δεν θέλει ισότητα και δικαιοσύνη. Θέλει να κάνει τους Τουρκοκύπριους παρίες στην ίδια τους την πατρίδα»
Ο Ταγίπ Ερντογάν
Εικόνες και βίντεο από τη συντριβή αεροσκάφους σε σχολείο στο Μπαγκλαντές: Τουλάχιστον 19 νεκροί, δύο παιδιά ανάμεσά τους
Πάνω από 100 τραυματίες, 20 σε κρίσιμη κατάσταση - «Ακούστηκε ένας τεράστιος κρότος. Νιώσαμε μια δόνηση σαν σεισμό. Και κατόπιν όλα τυλίχθηκαν στις φλόγες» περιέγραψε 18χρονος
Μπαγκλαντές
Σκοτεινές συμπτώσεις στην Ισπανία: Νεκρός Ουκρανός πρώην αξιωματούχος στο ίδιο μέρος όπου είχε δολοφονηθεί Ρώσος πιλότος
Ο 61χρονος Ihor Hrushevskyi βρέθηκε νεκρός στην πισίνα - Στο ίδιο συγκρότημα στην Ισπανία είχε δολοφονηθεί Ρώσος πιλότος που είχε αυτομολήσει στην Ουκρανία
Πισίνα