Κόσμος

Ο Μπερλουσκόνι… μπαίνει στην κυβέρνηση υπό έναν αδιαπραγμάτευτο όρο

Ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica τονίζει σήμερα ότι είναι έτοιμος να στηρίξει την κυβέρνηση Κόντε στην Ιταλία, υπό τον όρο, όμως, να την εγκαταλείψουν τα Πέντε Αστέρια.

Παράλληλα, ο «μίστερ τιβί» Μπερλουσκόνι απορρίπτει το ενδεχόμενο σύστασης κυβέρνησης εθνικής ενότητας, με στόχο την αντιμετώπιση των σημαντικών προβλημάτων που προέκυψαν, εξαιτίας της κρίσης του κορονοϊού.

«Σε περίπτωση που στην βουλή δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για μια πλειοψηφία η οποία να εκπροσωπεί πιο πιστά την βούληση των ιταλών, θεωρώ ότι θα έπρεπε να εξετάσουμε αυτό το ενδεχόμενο. Πρώτα απ’ όλα, βέβαια, με τους συμμάχους μας», πρόσθεσε ο «Καβαλιέρε».

Ο Μπερλουσκόνι μίλησε, ο Σαλβίνι αντιδρά

H Λέγκα του Ματτέο Σαλβίνι, όμως, αντέδρασε αρνητικά στις δηλώσεις αυτές. «Ο κύριος δρόμος είναι οι εκλογές. Πρέπει να κάνουμε παρελθόν, μια κυβέρνηση η οποία μπλοκάρει κάθε απόφαση, είναι ζωτικό για το μέλλον της Ιταλίας», τόνισε ο Σαλβίνι.

Ο δε Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους, δήλωσε ότι «η Φόρτσα Ιτάλια ξεχωρίζει, λόγω της πιο εποικοδομητικής και υπεύθυνης στάσης της». Σημείωσε, επίσης, ότι «δεν θέλει να φανεί προσβλητικός προς τις υπόλοιπες αντιπολιτευόμενες πολιτικές δυνάμεις».

Σύμφωνα με πολλούς ιταλούς παρατηρητές (λαμβάνοντας υπόψη και τον μεγάλο αριθμό βουλευτών και κυρίως γερουσιαστών των Πέντε Αστέρων που έως τώρα εγκατέλειψαν το κίνημά τους) δεν αποκλείεται, στο προσεχές μέλλον, να υπάρξει αλλαγή της κομματικής πλειοψηφίας που στηρίζει την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε. Και η πιθανότερη εξέλιξη, είναι όντως η πιθανή ένταξη της Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι, και η παράλληλη αποχώρηση μέρους ή και όλων των «πεντάστερων».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: «Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, σύντομα θα ανοίξουμε τα Στενά του Ορμούζ» – Το κάλεσμα σε Βρετανία και Κίνα
«Ελπίζουμε ότι Κίνα, Γαλλία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες, θα στείλουν πλοία, ώστε τα Στενά του Ορμούζ να μην αποτελούν απειλή από ένα έθνος που έχει αποκεφαλιστεί πλήρως» τονίζει ο Τραμπ
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει σε τελετή απονομής του Μεταλλίου Τιμής στην Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου 8
«Πλήξαμε πάνω από 90 στρατιωτικούς στόχους στο νησί Χαργκ» λένε οι ΗΠΑ - Νέες απειλές από την Τεχεράνη
Σύμφωνα με την CETCOM, τα πλήγματα κατέστρεψαν εγκαταστάσεις αποθήκευσης ναυτικών ναρκών, αποθήκες πυραύλων και άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Από την επίθεση δεν χτυπήθηκαν οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις
Η νήσος Χαργκ
Μπαράζ επιθέσεων της Ουκρανίας στη Ρωσία – Χτυπήθηκαν διυλιστήρια και το λιμάνι του Καυκάσου, τρεις τραυματίες
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 87 ουκρανικά drones στη διάρκεια της νύχτας, συμπεριλαμβανομένων 31 πάνω από την Αζοφική Θάλασσα και 16 πάνω από την περιοχή του Κρασνοντάρ
ρωσία