Κόσμος

Ο Μπερσάνι έκλεισε την πόρτα της συνεργασίας με Μπερλουσκόνι

Πιο κατηγορηματικός δε μπορούσε να είναι ο ηγέτης της κεντροαριστεράς στην Ιταλία. Η ιδέα συνεργασίας με την κεντροδεξιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν υφίσταται, ξεκαθάρισε ο Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι.

Οι εκλογές της περασμένης Κυριακής και Δευτέρας δεν ανέδειξαν νικητή και η Ιταλία βρίσκεται μπροστά σε πολιτικό αδιέξοδο. Για να σχηματιστεί κυβέρνηση συνασπισμού πρέπει ο πρώτος των εκλογών Μπερσάνι να συνεργαστεί είτε με τον Γκρίλο είτε με τον Μπερλουσκόνι. Αλλά ο πρώτος αρνήθηκε και με τον δεύτερο δεν το συζητά καν ο επικεφαλής της κεντροαριστεράς.

“Θέλω να το ξεκαθαρίσω: η ιδέα ενός μεγάλου συνασπισμού δεν υφίσταται και δεν θα υπάρξει ποτέ”, δήλωσε ο Μπερσάνι στην εφημερίδα La Repubblica.

Ο Μπερσάνι είπε ότι θα παρουσιάσει μία ατζέντα 7 με 8 σημείων όταν θα κληθεί για διαβουλεύσεις από τον πρόεδρο της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο για να τού επιδοθεί εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης. Ο ίδιος θα είναι υποψήφιος για την πρωθυπουργία.

Ερωτηθείς αν θα σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας, ο Μπερσάνι απάντησε “πείτε την όπως θέλετε. Για μένα είναι μία κυβέρνηση αλλαγής”.
Ωστόσο, δεν απάντησε ευθέως στις ερωτήσεις για τον ρόλο του κινήματος των Πέντε Αστέρων, το οποίο έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν θα συμμαχήσει με τα παραδοσιακά ιταλικά κόμματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

”Η λιτότητα τρέφει το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής”

Ιταλία: οι μυστικές υπηρεσίες προειδοποιούν για κινδύνους εξαιτίας της κρίσης!

Ο Μπερλουσκόνι δωροδόκησε γερουσιαστή με 3 εκατ. ευρώ!

Ο Ιταλός Πρόεδρος ακύρωσε δείπνο με τον Στάϊνμπρουκ που αποκάλεσε κλόουν τους Μπερλουσκόνι και Γκρίλο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Μαρκο Ρούμπιο «αντιβασιλέας» στο σχέδιο Τραμπ για τη Βενεζουέλα: Ο ρόλος του στη σύλληψή Μαδούρο
Ο Αμερικανός πρόεδρος στηρίζεται στον ΥΠΕΞ του για να τον βοηθήσει να «διοικήσει» τη Βενεζουέλα, να μοιράσει τα πετρελαϊκά της περιουσιακά στοιχεία και να εγκαινιάσει μια νέα κυβέρνηση
Μάρκο Ρούμπιο και Ντόναλντ Τραμπ 31
Κραν Μοντανά: Πληροφορίες ότι ταυτοποιήθηκε η σορός της Αλίκης Καλλέργη – Οι σπαρακτικές αναρτήσεις του πατέρα και του αδερφού της 15χρονης
Τέλος στην αγωνία με τον χειρότερο τρόπο φαίνεται να μπήκε σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα, στην οικογένεια...
Ο Ρομαίν και η 15χρονη αδερφή του Αλίκη που σκοτώθηκε από τη φωτιά στο Κραν Μοντανά