Κόσμος

Ο Νετανιάχου φέρνει νομοσχέδιο για να κλείσει το Al Jazeera στο Ισραήλ

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ξεκίνησε πάλι κινήσεις για να κλείσει το Al Jazeera στο Ισραήλ, λέγοντας μέσω εκπροσώπου του κόμματός του ότι το κοινοβούλιο θα συγκληθεί το βράδυ για να επικυρώσει τον απαραίτητο νόμο.

Στη συνέχεια, ο Νετανιάχου «θα λάβει άμεσα μέτρα για να κλείσει το Al Jazeera σε συμμόρφωση με τη διαδικασία που περιγράφεται στον νόμο», ανέφερε η ανακοίνωση του κόμματος Likud. 

Μετά το φούντωμα του πολέμου στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου, το Κατάρ έχει μεσολαβήσει στις συνομιλίες για κατάπαυση πυρός, στο πλαίσιο των οποίων το Ισραήλ έχει ανακτήσει κάποιους από τους ομήρους που αιχμαλωτίστηκαν από τη Χαμάς.

Οι διαπραγματεύσεις για μια δεύτερη προτεινόμενη ανακωχή φαίνεται να μην οδηγούν, ωστόσο, πουθενά. Τον Ιανουάριο, ο Νετανιάχου κάλεσε δημοσίως να ασκηθούν περισσότερες πιέσεις στους Καταριανούς προκειμένου εκείνοι να πιέσουν με τη σειρά τους τη Χαμάς. Το Κατάρ φιλοξενεί το πολιτικό γραφείο της οργάνωσης και αρκετούς υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Χαμάς.

Στο μεταξύ, οι απόψεις του Ισραήλ για το Al Jazeera έχουν γίνει πιο σκληρές. Ο υπουργός Επικοινωνιών του Ισραήλ κατηγόρησε τον σταθμό στις 15 Οκτωβρίου για υποκίνηση υπέρ της Χαμάς καθώς και ότι εκθέτει τα ισραηλινά στρατεύματα σε ενέδρες. Το Al Jazeera και η κυβέρνηση της Ντόχα δεν απάντησαν σε εκείνους τους ισχυρισμούς.

Τον επόμενο μήνα, ωστόσο, το Ισραήλ φάνηκε να υιοθετεί λιγότερο σκληρή στάση απέναντι στον καταριανό σταθμό, διατάσσοντας αντ’ αυτού να σταματήσουν οι τοπικές μεταδόσεις ενός μικρότερου λιβανέζικου φιλοϊρανικού καναλιού, του Al Mayadeen, στο πλαίσιο των κανονισμών έκτακτης ανάγκης για τα μέσα ενημέρωσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης