Κόσμος

Ο Νικολάς Μαδούρο πρόεδρος της Βενεζουέλας για τρίτη συνεχόμενη θητεία – Αρνείται το αποτέλεσμα η αντιπολίτευση

Αμετακίνητος από το προεδρικό αξίωμα ο Νικολάς Μαδούρο, που κέρδισε τις εκλογές στη Βενεζουέλα για τρίτη συναπτή θητεία.

Ο Νικολάς Μαδούρο επανεξελέγη και πάλι πρόεδροςτης Βενεζουέλας, διαψεύδοντας τους δημοσκόπους που είχαν προβλέψει νίκη του υποψηφίου της αντιπολίτευσης Εδμούνδο Γκονσάλες Ουρούτια.

Στις πρώτες δηλώσεις του μετά την επανεκλογή του, ο Νικολάς Μαδούρο έκανε λόγο για «θρίαμβο της ειρήνης και της δημοκρατίας», επαναλαμβάνοντας τη διαβεβαίωση πως το εκλογικό σύστημα του κράτους της Λατινικής Αμερικής είναι διαφανές.

Το εθνικό εκλογικό συμβούλιο (CNE, η εφορευτική επιτροπή) ανακοίνωσε πως ο Μαδούρο έλαβε 51,20%, σε απόλυτους αριθμούς 5,15 εκατ. ψήφους, ενώ ο Γκονσάλες Ουρούτια 44,2%, ή αλλιώς λίγες λιγότερες από 4,5 εκατ. ψήφους.

Venezuelan President Nicolas Maduro speaks after the presidential election in Caracas, Venezuela July 29, 2024.  REUTERS

Τα ποσοστά που ανακοινώθηκαν, προκύπτουν από την καταμέτρηση του 80% των ψηφοδελτίων και η έκβαση είναι «αμετάκλητη», εξήγησε ο πρόεδρος του CNE Έλβις Αμορόσο.

Η συμμετοχή ανήλθε στο 59%.

Από την πλευρά της, η αντιπολίτευση αρνείται το αποτέλεσμα, υποστηρίζοντας πως νικητής είναι ο υποψήφιός της Εδμούνδο Γκονσάλες Ουρούτια.

«Κερδίσαμε» με το «70% των ψήφων», η Βενεζουέλα «έχει νέο εκλεγμένο πρόεδρο, και «αυτός είναι ο Εδμούνδο Γκονσάλες Ουρούτια», τόνισε στον Τύπο η επικεφαλής της αντιπολίτευσης Μαρία Κορίνα Ματσάδο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Μακρόν με βίντεο βάζει τέλος στα social media για παιδιά κάτω των 15 ετών στη Γαλλία – Stop και στα κινητά στα σχολεία
«Οι εγκέφαλοι των παιδιών και των εφήβων μας δεν είναι προς πώληση, ούτε πρέπει να χειραγωγούνται, είτε από αμερικανικές πλατφόρμες είτε από κινεζικούς αλγόριθμους»
Εμανουέλ Μακρόν
CNN: Η Γροιλανδία, η Αρχαία Αθήνα και ο Θουκυδίδης – Οι κίνδυνοι από την επίδειξη ωμής ισχύος σε συμμάχους
Όταν ο Καναδός πρωθυπουργός, Μαρκ Κάρνεϊ ανέβηκε στο βήμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, παρέθεσε Θουκυδίδη, ως προειδοποίηση - «Οι ισχυροί πράττουν ό,τι μπορούν και οι αδύναμοι υφίστανται ό,τι πρέπει»
Η Γροιλανδία
Wall Street Journal: Κορυφαίος Κινέζος στρατηγός και στενός σύμμαχος του Σι Τζινπίνγκ υπό έρευνα για διαρροή πυρηνικών στοιχείων στις ΗΠΑ
Στο επίκεντρο καταγγελιών ο ανώτερος στρατηγός Zhang Youxia για δωροδοκίες σε αντάλλαγμα προαγωγές, κατάχρηση εξουσίας και πολιτικές κλίκες στον κινεζικό στρατό
Ο Zhang Youxia
Πέντε τραυματίες από πυροβολισμούς σε διαμέρισμα στο Βερολίνο - Σε σοβαρή κατάσταση οι δύο
Μια σοβαρά τραυματισμένη γυναίκα, ένας άνδρας και δύο ακόμη τραυματίες έλαβαν τις πρώτες βοήθειες από νοσοκόμους και γιατρούς και στη συνέχεια όλοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία
Αστυνομία της Γερμανίας
New York Times: Ο Χαμενεΐ διέταξε την καταστολή των διαδηλώσεων στο Ιράν «με κάθε μέσο» – «Οργανωμένη σφαγή από το κράτος»
Οι δυνάμεις ασφαλείας αναπτύχθηκαν στους δρόμους του Ιράν με εντολή «να πυροβολούν για να σκοτώσουν» και τους δόθηκε εντολή να μην δείξουν κανένα έλεος στους διαδηλωτές
Αυτοκίνητα καίγονται σε δρόμο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης για την κατάρρευση της αξίας του νομίσματος, στην Τεχεράνη