Κόσμος

Ο Ντόναλντ Τραμπ καταδικάστηκε για «μάταιη» δίκη σε βάρος της Χίλαρι Κλίντον

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Τσουχτερό» πρόστιμο αναμένεται να καταβάλει ο Ντόναλντ Τραμπ, γιατί μαζί με την δικηγόρο του προσπάθησαν να παραπέμψουν τη Χίλαρι Κλίντον σε μια «μάταιη» δίκη κατηγορώντας την για απόπειρα εξαπάτησης στις προεδρικές εκλογές του 2016. Τώρα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Ο δικαστής Τζον Μίντλμπρουκς αποφάνθηκε πως ο ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ελπίζει να επιστρέψει στο Λευκό Οίκο το 2024, «καταχράσθηκε τα δικαστήρια» για την υπόθεση με τη Χίλαρι Κλίντον επιχειρώντας να προσφύγει στη δικαιοσύνη «για να προωθήσει με ανέντιμο τρόπο ένα πολιτικό αφήγημα».

Στην προσφυγή, την οποία ο δικαστής Μίντλμπρουκς είχε απορρίψει πέρυσι, υποστηριζόταν ότι η Κλίντον και άλλα πρόσωπα είχαν επιχειρήσει να πείσουν το κοινό ότι ο Τραμπ πραγματοποίησε την προεκλογική εκστρατεία του σε συνέργεια με τη Ρωσία. Ο πρώην πρόεδρος ζητούσε 70 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση από την πρώην αντίπαλό του, την οποία είχε τελικά νικήσει στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2016.

Η προσφυγή αυτή «δεν έπρεπε να είχε γίνει ποτέ», υπογράμμισε ο δικαστής στην 45σέλιδη απόφασή του.

«Η ανεπάρκειά της ως νομικής προσφυγής ήταν προφανής εξαρχής. Κανένας λογικός δικηγόρος δεν θα την είχε καταθέσει. Καθώς προορίζονταν για την επίτευξη ενός πολιτικού στόχου, κανένα από τα επιχειρήματα της προσφυγής δεν αποτελεί αποδεκτό νομικό αίτημα», έγραψε ακόμη ο δικαστής.

Στην ετυμηγορία ο Τραμπ καταδικάζεται από κοινού με τη δικηγόρο του, την Αλίνα Χάμπα, να καταβάλουν 937.989,39 δολάρια για να καλύψουν τα δικαστικά έξοδα της αντίπαλης πλευράς.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας «παραγωγικός και εξεζητημένος διάδικος, ο οποίος έχει χρησιμοποιήσει επανειλημμένα τα δικαστήρια για να εκδικηθεί τους πολιτικούς αντιπάλους του», έγραψε ακόμη στην απόφασή του ο δικαστής Μίντλμπρουκς.

«Είναι ο εργοδηγός ενός στρατηγικού εκτροχιασμού της δικαστικής διαδικασίας και δεν μπορεί να θεωρηθεί πως είναι ένας ενάγων ο οποίος ακολουθεί τυφλά τις συμβουλές ενός δικηγόρου. Γνώριζε θαυμάσια τον αντίκτυπο αυτών των ενεργειών», πρόσθεσε ο δικαστής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Θείο δώρο» για τους επιστήμονες η πρόσκρουση του πυραύλου στη Σελήνη – Ένα τυχαίο ατύχημα γίνεται σπάνιο επιστημονικό πείραμα
Οι ερευνητές ρίχνουν την προσοχή τους στα πετρώματα και την σκόνη του δορυφόρου - Πάνω από 220 τόνοι συντριμμιών εξοπλισμού βρίσκονται στο φεγγάρι μας
Στιγμιότυπο από τη στιγμή της πρόσκρουσης του πυραύλου της Space X στη Σελήνη (Πηγή φωτογραφίας: video grab
Μασούντ Πεζεσκιάν: Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για συμφωνία – Να μπει τέλος στο «ούτε πόλεμος ούτε ειρήνη»
Αναφερόμενος στις συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Ομάν, ο Ιρανός πρόεδρος σημείωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο εξεύρεσης λύσης για την αντιμετώπιση πιθανών παραβιάσεων
Ο Πρόεδρος του Ιράν, Masoud Pezeshkian
Οι 6 όροι «φωτιά» του Ιράν στις ΗΠΑ για τα Στενά του Ορμούζ - «Ποτέ δεν θα κάνουμε πίσω, είτε σε πόλεμο είτε σε διαπραγματεύσεις»
«Μέχρι η Αμερική να διορθώσει τη συμπεριφορά της, τα Στενά του Ορμούζ δεν θα ανοίξουν» προειδοποιεί ο γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν, Μοχαμάντ Μπαγκέρ Ζολγκάντρ
Εμπορικά πλοία καθηλωμένα στα Στενά του Ορμούζ 15
CNN: Διπλωματική έξοδο των ΗΠΑ από τον πόλεμο με το Ιράν ζητά ο κορυφαίος στρατηγός του Τραμπ
Ο πόλεμος έχει φτάσει σε σημείο όπου πολλοί από τους κορυφαίους αξιωματούχους εθνικής ασφάλειας του Τραμπ συμφωνούν με τον στρατηγό Κέιν ότι «η αεροπορική ισχύς έχει τα όριά της»
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ, στρατηγός Νταν Κέιν