Κόσμος

Ο Ντόναλντ Τραμπ πήγε για εξετάσεις σε στρατιωτικό νοσοκομείο – «Μου αρέσει να ελέγχομαι»

Για τις μελανιές στο χέρι του Τραμπ που έχουν παρατηρηθεί από το κοινό, ο γιατρός ενημερώνει ότι συνάδουν με ήπιο ερεθισμό των μαλακών ιστών, που προκαλείται από συχνές χειραψίες και τη χρήση ασπιρίνης

Ο Ντόναλντ Τραμπ έφτασε σήμερα, Παρασκευή (10/10/2025), σε στρατιωτικό νοσοκομείο κοντά στην Ουάσινγκτον για τον προγραμματισμένο ιατρικό έλεγχο ρουτίνας και έλεγχο της φυσικής του κατάστασης.

Ο πλανητάρχης, Ντόναλντ Τραμπ, έφτασε στο νοσοκομείο και συγκεκριμένα στο Εθνικό Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο Walter Reed, στο Μπεθέσδα του Μέριλαντ, το οποίο εξυπηρετεί επί δεκαετίες Αμερικανούς προέδρους.

Ο 79χρονος Τραμπ ήταν ο γηραιότερος που ανέλαβε ποτέ την προεδρία των ΗΠΑ όταν επέστρεψε στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο 2025 και είναι ο δεύτερος γηραιότερος πρόεδρος στην ιστορία της χώρας.

Η υγεία του έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον του κοινού, έναν χρόνο μετά την αποχώρηση του Τζο Μπάιντεν από την κούρσα για την επανεκλογή του το 2024, καθώς υπήρχαν αμφιβολίες για το αν εκείνος ήταν ικανός να ασκήσει καθήκοντα προέδρου.

Κατά τη διάρκεια της περσινής προεκλογικής εκστρατείας, ο Τραμπ προέβαλε αντίθετη εικόνα σε σχέση με τον Μπάιντεν, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως νεότερο και πιο υγιή.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μόλις έξι μήνες μετά από έναν εκτενή ιατρικό έλεγχο.

«Σωματικά αισθάνομαι πολύ καλά, πνευματικά αισθάνομαι πολύ καλά. Μου αρέσει να ελέγχομαι. Πάντα νωρίς. Πάντα να είσαι νωρίς», είπε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους.

Τα αποτελέσματα και οι ανησυχίες που υπήρχαν για την υγεία του

Ένα υπόμνημα που δημοσιεύθηκε από τον Λευκό Οίκο μετά την εξέταση του Απριλίου ανέφερε ότι ο Τραμπ έχει ύψος 1,90 μ., βάρος 102 κιλά και καλά ελεγχόμενη υψηλή χοληστερίνη. Το έγγραφο έγραφε θετικά πράγματα για τη σωματική του αντοχή και την ικανότητά του στο γκολφ.

Τον Ιούλιο, ο Λευκός Οίκος αποκάλυψε ότι ο Τραμπ παρουσίαζε πρήξιμο στα κάτω άκρα και μελανιές στο δεξί του χέρι, μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών όπου φαινόταν με πρησμένους αστραγάλους και μακιγιάζ να καλύπτει το σημείο του χεριού.

Ο προσωπικός του γιατρός, Δρ. Sean Barbabella, ανέφερε τότε σε επιστολή που δημοσίευσε ο Λευκός Οίκος ότι οι εξετάσεις επιβεβαίωσαν πως το πρόβλημα στα πόδια οφείλεται σε «χρόνια φλεβική ανεπάρκεια», μια καλοήθη και συχνή πάθηση, ιδιαίτερα σε άτομα άνω των 70 ετών.

Ο γιατρός σημείωσε επίσης ότι οι μελανιές στο χέρι του Τραμπ συνάδουν με ήπιο ερεθισμό των μαλακών ιστών, που προκαλείται από συχνές χειραψίες και τη χρήση ασπιρίνης, την οποία ο πρόεδρος λαμβάνει στο πλαίσιο «καρδιοαγγειακής προληπτικής αγωγής».

Έκτοτε, ο Λευκός Οίκος έχει μειώσει κατά πολύ τις ανησυχίες για την υγεία του Τραμπ, χωρίς όμως να διευκρινίζει πώς αντιμετωπίζεται το πρόβλημα στα πόδια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Μαδούρο προσφέρει ορυκτό πλούτο στον Τραμπ για να διατηρήσει τη θέση του: Το «όχι» των ΗΠΑ και ο ρόλος της Νομπελίστριας Ματσάδο
Ο ηγέτης της Βενεζουέλας είχε προτείνει να παραχωρήσει πετρέλαιο και άλλους φυσικούς πόρους για να τερματίσει τις αντιπαραθέσεις με τις ΗΠΑ, προκειμένου να κατευνάσει τον πρόεδρο Τραμπ
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο 2
Bungee jumping από την ψηλότερη γέφυρα στον κόσμο στην Κίνα – Βίντεο με βουτιά από τα 625 μέτρα
Η γέφυρα μετατρέπεται σε τουριστικό προϊόν: Γυάλινο ασανσέρ πάνω από το ποτάμι, καφετέρια, γυάλινος διάδρομος και σταθμός για bungee jumping, με προοπτική προσθήκης skydiving και αλεξίπτωτου πλαγιάς
Η ψηλότερη γέφυρα του κόσμου, η Γέφυρα του Μεγάλου Φαραγγιού Χουατζιάνγκ στην Κίνα
Ο Τραμπ απειλεί την Κίνα με νέους τεράστιους δασμούς – «Δεν υπάρχει λόγος να συναντηθεί με τον Σι Τζινπίνγκ» όπως είναι προγραμματισμένο
Στις 9 Οκτωβρίου το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόσει, με άμεση ισχύ, νέους ενισχυμένους ελέγχους στις εξαγωγές τεχνολογίας που σχετίζεται με τις σπάνιες γαίες
Οι Πρόεδροι των ΗΠΑ και της Κίνας, Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
Η Μελάνια Τραμπ έχει ανοίξει «δίαυλο επικοινωνίας» με τον Βλαντίμιρ Πούτιν για να επιστρέψουν τα παιδιά της Ουκρανίας στις οικογένειές τους
Διευκρίνισε πως επικοινώνησε με τον Ρώσο πρόεδρο, μετά από επιστολή της, την οποία παρέδωσε ο σύζυγός της, Ντόναλντ Τραμπ στον Πούτιν, κατά τη διάρκεια της Συνόδου τους στην Αλάσκα τον Αύγουστο
Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, κάνει μια ανακοίνωση σχετικά με την επικοινωνία της με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για τα παιδιά που έχουν πληγεί από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία