Κόσμος

Ο Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ «σκότωσε προστατευόμενα είδη άγριων πουλιών στη Βενετία»

Ιταλοί οικολόγοι ανακοίνωσαν ότι θα ζητήσουν από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Τζιλμπέρτο Πικέτο Φρατίν να δώσει εξηγήσεις

Σε κυνήγι στη Βενετία ο Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ φέρεται να σκότωσε προστατευόμενα είδη άγριων πουλιών. Τη σοκαριστική πληροφορία έφερε στο φως της δημοσιότητας η ιταλική «La Repubblica» τη Δευτέρα (03.02.2025).

Σύμφωνα με το site της «La Repubblica», o Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ, γιος του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, επισκέφθηκε πρόσφατα τη Βενετία όπου επιδόθηκε σε κυνήγι προστατευόμενων ειδών πουλιών στη λιμνοθάλασσα.

Η υπόθεση, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, συζητήθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο της περιφέρειας Βένετο, έπειτα από ερώτηση των Ιταλών οικολόγων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ, γράφει η εφημερίδα, επισκέφθηκε την περιοχή τον περασμένο Δεκέμβριο και μαζί με τη σύντροφό του και φίλους, πήρε μέρος σε κυνήγι.

Aμερικανικός ιστότοπος για το κυνήγι, το «The global hunt for adventure», ανήρτησε και σχετικό βίντεο με συνέντευξη του γιου του προέδρου των ΗΠΑ.

«Σε μια σκηνή του βίντεο, ο Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ περιγράφει τις πάπιες τις οποίες σκότωσε, και στις εικόνες διακρίνονται -νεκρά- ιδιαίτερα σπάνια είδη πανίδας, όπως η πάπια Casarca», δήλωσε ο περιφερειακός σύμβουλος των οικολόγων, Αντρέα Τζανόνι, ο οποίος πρόσθεσε ότι η ιταλική νομοθεσία απαγορεύει το κυνήγι σε όλους τους ξένους πολίτες.

 

Οι Ιταλοί οικολόγοι ανακοίνωσαν ότι θα ζητήσουν από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Τζιλμπέρτο Πικέτο Φρατίν να εξηγήσει τί ακριβώς συνέβη και πώς μπόρεσαν, προστατευόμενα είδη πτηνών, να μπουν στο στόχαστρο κυνηγών, ανάμεσα στους οποίους φέρεται να συγκαταλέγεται και ο γιος του Ντόναλντ Τραμπ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΝΑΤΟ: Οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων επτά χωρών συνεχίζουν στην Ουάσινγκτον τις συνομιλίες τους για την Ουκρανία
Αξιωματούχος είπε ότι δεν υπάρχουν ακόμη αποτελέσματα γιατί το θέμα των εγγυήσεων ασφαλείας δεν συζητήθηκε λεπτομερώς στην τηλεδιάσκεψη που οργανώθηκε νωρίτερα
ΝΑΤΟ
Ανάλυση New York Times: Ανοιχτό αλλά αβέβαιο το ενδεχόμενο συνάντησης Πούτιν – Ζελένσκι
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σχεδόν ποτέ δεν προφέρει το όνομα του Ουκρανού ομολόγου του. Κι όμως, η ιδέα μιας συνάντησης μεταξύ των δύο ηγετών επανέρχεται, τροφοδοτούμενη από τις διπλωματικές κινήσεις του προέδρου Τραμπ
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν
New York Times: Χιλιάδες παιδιά εξαφανισμένα στα ορφανοτροφεία του καθεστώτος Άσαντ στην Συρία
Έρευνα αποκαλύπτει πώς χιλιάδες παιδιά αποσπάστηκαν από τις οικογένειές τους από τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και τοποθετήθηκαν σε ορφανοτροφεία, μερικές φορές με τη βοήθεια της διεθνούς ΜΚΟ Παιδικά Χωριά SOS
Καπνοί στην Δαμασκό
Η εμμονή του Ντόναλντ Τραμπ με το Νόμπελ Ειρήνης διαμορφώνει πλέον τη διπλωματία του
Ο Αμερικανός πρόεδρος βάζει όλη του την ενέργεια στο να κερδίσει τη διάσημη διάκριση που απέσπασε το 2009 ο Μπαράκ Ομπάμα – Μια εμμονή που επηρεάζει σήμερα τις διπλωματικές του επιλογές, αναλύει η ελβετική εφημερίδα Le Temps
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ 2