Κόσμος

Ο πατέρας του μακελάρη εξομολογείται: «Τα έμαθα από τις εφημερίδες»

"Διάβαζα στο ίντερνετ τις εφημερίδες και ξαφνικά είδα το όνομά του και τη φωτογραφία του στο δίκτυο", δήλωσε ο πατέρας του δράστη των πολύνεκρων επιθέσεων.

Μη μπορώντας να πιστέψει πως ο γιος του είναι υπεύθυνος για την πιο αιματηρή επίθεση στην ιστορία της Νορβηγίας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο πατέρας του Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ έμαθε τα «κατορθώματα» του γιου του από τα μέσα ενημέρωσης!

“Διάβαζα στο ίντερνετ τις εφημερίδες και ξαφνικά είδα το όνομά του και τη φωτογραφία του στο δίκτυο”, δήλωσε ο πατέρας του Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ στην εφημερίδα Verdens Gang.

Η εφημερίδα διευκρινίζει ότι πήρε τη συνέντευξη από τον πατέρα του Μπρέιβικ “κάπου στη Γαλλία”. “Ήταν ένα σοκ όταν το έμαθα. Ακόμη δεν έχω συνέλθει”, προσέθεσε.

Ο άνδρας αυτός είναι συνταξιούχος και μένει στη Γαλλία και όπως είπε στην εφημερίδα είχε χωρίσει από τη μητέρα του υπόπτου μετά τη γέννησή του.

Ο ίδιος διευκρίνισε επίσης στην εφημερίδα ότι είχε χάσει επαφή με το γιο του από το 1995, όταν αυτός ήταν 15 ή 16 ετών.
“Δεν μείναμε ποτέ μαζί, όμως είχαμε κάποιες επαφές κατά την παιδική του ηλικία”, πρόσθεσε. “Όταν ήταν μικρότερος, ήταν ένα φυσιολογικό παιδί, αλλά ήταν εσωστρεφής. Τότε δεν ενδιαφερόταν για την πολιτική”, είπε.

Υποστηρικτές του Εργατικού Κόμματος οι γονείς του

Στον πατέρα του αναφέρεται και ο Μπρέιβικ στο μανιφέστο του των 1.500 σελίδων, το οποίο δημοσίευσε λίγο πριν από τις επιθέσεις. Ο ύποπτος για τις επιθέσεις στη Νορβηγία διευκρινίζει στο μανιφέστο του ότι ο πατέρας του, διπλωμάτης που υπηρέτησε στο Λονδίνο και το Παρίσι, ξαναπαντρεύτηκε μετά τη γέννησή του, ενώ η μητέρα του παντρεύτηκε έναν στρατιωτικό, ο οποίος έγινε θετός του πατέρας.

Ο βιολογικός του πατέρας και η νέα του σύζυγος, που έμεναν στο Παρίσι, είχαν ζητήσει τότε την κηδεμονία του αγοριού, αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό από τη νορβηγική δικαιοσύνη.

“Είχα μια καλή σχέση μαζί του (εννοεί τον πατέρα του) και τη νέα του σύζυγο ως τα 15 μου χρόνια”, γράφει ο φερόμενος ως δράστης των επιθέσεων, ο οποίος προσθέτει ότι τους επισκεπτόταν συχνά στη Γαλλία.

Όμως οι επαφές σταμάτησαν στα 15 του χρόνια (“δεν του άρεσε πολύ η περίοδος γκράφιτι που πέρασα μεταξύ 13 και 16 ετών”, γράφει ο Μπρέιβικ) και ο πατέρας δεν έδωσε καμία συνέχεια σε ένα αίτημα για επανασύνδεση πριν από μερικά χρονια.

Στο μανιφέστο του, ο Μπρέιβικ αποκαλύπτει επίσης ότι οι βιολογικοί του γονείς ήταν υποστηρικτές του Εργατικού Κόμματος, το οποίο βρέθηκε στο στόχαστρο των αιματηρών επιθέσεων της Παρασκευής, που στοίχισαν τη ζωή σε 93 ανθρώπους και προκάλεσαν, σύμφωνα με τις σημερινές δηλώσεις του νορβηγού πρωθυπουργού Γενς Στόλτενμπεργκ, μια “εθνική τραγωδία”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Τους σκότωσα γιατί ήθελα να αλλάξω την κοινωνία» – Θρήνος στον καθεδρικό του Όσλο – Νορβηγός πρωθυπουργός: «Όλοι κλαίμε μαζί σας»

Γράμματα, κεριά, λουλούδια και οδύνη για τα θύματα της τυφλής βίας στη Νορβηγία – Αγωνία για τέσσερις νεαρούς που αγνοούνται

Ανείπωτη τραγωδία στη Νορβηγία – ΦΩΤΟ ντοκουμέντο απο τη στιγμή του μακελειού

‘Ετσι τίναξε στον αέρα το ‘Οσλο! – 6 τόνοι λιπασμάτων σε εταιρεία βιτρίνα

Ο παράδεισος που έγινε κόλαση – Ο 32χρονος «θέριζε» ζωές επί δυο ώρες!


Η πιο αιματηρή επίθεση σε νορβηγικό έδαφος από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο – «Θα σας σκοτώσω όλους» φώναζε ο ένοπλος στην Οτόγια

Αυτός είναι ο δράστης του μακελειού της Νορβηγίας

Οπλισμένος στο ξενοδοχείο όπου βρισκόταν ο Νορβηγός πρωθυπουργός

Αναβολή λόγω της τραγωδίας!

Τρόμος και χάος στη Νορβηγία – Μία έκρηξη και ένας που άρχισε να πυροβολεί έστειλαν στο θάνατο πάνω από 16 άτομα- Στους δρόμους ο στρατός

Οι χειρότερες επιθέσεις που συγκλόνισαν τις Σκανδιναβικές χώρες

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα πρόκληση από την Τουρκία: Οι NAVTEX για τις «παράνομες» δραστηριότητες της Ελλάδας στο Αιγαίο δεν είναι για 2 χρόνια, αλλά επ' αόριστον
Οι δύο τουρκικές NAVTEX που είδαν το φως της δημοσιότητας στις 23/1/2026 επαναλαμβάνουν αξιώσεις της Άγκυρας και μάλιστα λίγο πριν πραγματοποιηθεί η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν
Τουρκική φρεγάτα
Νέο βίντεο δείχνει τον Άλεξ Πρέτι να συγκρούεται με πράκτορες της ICE 11 μέρες πριν από τη δολοφονία του στη Μινεάπολη
Τα πλάνα καταγράφηκαν στις 13 Ιανουαρίου, σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου ο Πρέτι έπεσε νεκρός από τα πυρά πρακτόρων της συνοριοφυλακής στη Μινεάπολη
Ο Άλεξ Πρέτι συγκρούεται με πράκτορες της αστυνομίας μετανάστευης 11 μέρες πριν τη δολοφονία του
9
Διέλυσαν με δακρυγόνα ειρηνική διαδήλωση στο Τέξας για την απελευθέρωση του 5χρονου Λίαμ
Διαδηλωτές κράταγαν πλακάτ με συνθήματα όπως «η ICE τρομοκρατεί και ποινικοποιεί παιδιά», «καταργήστε την ICE» και άλλα, πιο αθυρόστομα, που πρόσαπταν στην υπηρεσία «ναζιστικές» μεθόδους
Διαμαρτυρία στην περιοχή που κρατείται ο Άντριαν Κονέχο και ο γιος του Λίαμ
Ο Τραμπ σκληραίνει τη στάση του για τη Μινεάπολη και απειλεί: Σε διαθεσιμότητα 2 αστυνομικοί, απομακρύνθηκε ο διοικητής της συνοριοφυλακής
Ο Μπρους Σπρίνγκστιν απέτισε φόρο τιμής στα θύματα με νέο τραγούδι - Οργή και διαδηλώσεις στη Μινεάπολη από τους θανάτους του Άλεξ Πρέτι και της Ρενέ Γκουντ
Ντόναλντ Τραμπ