Κόσμος

Ο Πούτιν έριξε πόρτα στον Ολάντ! Αναβάλλει την επίσκεψη στο Παρίσι!

- Επιδεινώνονται ακόμα περισσότερο οι σχέσεις Γαλλίας - Ρωσίας
- Ο Ρώσος Πρόεδρος αρνήθηκε πρόσκληση του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ να συναντηθούν στο Παρίσι για την Συρία
- Η Γαλλία κάνει ενέργειες να σύρει την Ρωσία στην Χάγη για εγκλήματα πολέμου στο Χαλέπι

Σύμφωνα με το Reuters, ο Πούτιν αποφάσισε να αναβάλλει επ’ αόρτιστον το ταξίδι του στην Γαλλία που ήταν προγραμματισμένο για τις 19 Οκτωβρίου.

«Υπήρξαν επαφές ανάμεσα στο Κρεμλίνο και το Ελιζέ το πρωί, προκειμένου να προταθεί στον Πούτιν μία συνάντηση για τη Συρία, εξαιρουμένων των λοιπών στα οποία ο πρόεδρος Ολάντ θα μπορούσε να λάβει μέρος», δήλωσε πηγή στο Reuters. Και πρόσθεσε: «Σε απάντηση αυτής της πρότασης, η Ρωσία μόλις δήλωσε ότι επιθυμεί να αναβάλλει την προγραμματισμένη για τις 19 Οκτωβρίου επίσκεψη».

Ο Πούτιν ήταν να επισκεφθεί το Παρίσι για τα εγκαίνια ενός νέου ρωσικού ορθόδοξου ναού, αλλά και να επισκεφθεί μία ρωσική έκθεση τέχνης.

Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε χθες πως γάλλοι διπλωμάτες εργάζονται προκειμένου να βρουν έναν τρόπο ώστε ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να ξεκινήσει έρευνα για εγκλήματα πολέμου που, όπως είπε, διέπραξαν οι συριακές και ρωσικές δυνάμεις στο ανατολικό Χαλέπι.

Διπλωμάτες έχουν πει επίσης πως το Παρίσι ηγείται των συζητήσεων για ενδεχόμενη επιβολή νέων κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρωσία ειδικά για τη Συρία, όπου η Μόσχα υποστηρίζει τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ στον πόλεμο που μαίνεται από το 2011.
Νωρίτερα σήμερα, ο ρώσος πρεσβευτής στη Γαλλία Αλεξάντρ Ορλόφ είχε δηλώσει πως ο Πούτιν εξακολουθεί να θέλει να έλθει στη Γαλλία στις 19 Οκτωβρίου. “Βέβαια εξακολουθεί να θέλει να έλθει στο Παρίσι”, δήλωσε ο Αλεξάντρ Ορλόφ στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1. “Νομίζω πως ο διάλογος πρέπει να συνεχιστεί και είμαστε εδώ για να μιλάμε ειδικά σε δύσκολες στιγμές”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καταρρίφθηκε ρωσικό μαχητικό στην Ζαπορίζια - Βίντεο από την καταστροφή δύο An-26 στην Κριμαία
Οι ειδικές δυνάμεις της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών (GUR), έβαλαν φωτιά στα αεροσκάφη και κατέστρεψαν ένα ρωσικό σύστημα ραντάρ επιτήρησης επιφάνειας μαζί με τον παράκτιο σταθμό ραντάρ MR-10M1 Mys M1
Ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις
1
«Big brother» στη Γαλλία: Προσλαμβάνουν ντέτεκτιβ για να παρακολουθούν υπαλλήλους που παίρνουν αδικαιολόγητες αναρρωτικές άδειες
Οι αναρρωτικές άδειες κοστίζουν πάνω από 10 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, ένα ποσό το οποίο επιβαρύνει σημαντικά την οικονομία της Γαλλίας
Υπάλληλοι σε γραφείο 1