Κόσμος

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν επιστέφουν μόνιμα στη Βρετανία μετά από 6 χρόνια

Δεν υπάρχουν σχέδια ούτε για τον πρίγκιπα Χάρι ούτε για τη Μέγκαν να αναλάβουν ξανά τα καθήκοντά τους ως ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μία απίστευτη αποκάλυψη έγινε σήμερα (20/8/2026) από τα μέσα της Βρετανίας αφού ανακοινώθηκε ότι ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν σχεδιάζουν να επιστρέψουν μόνιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν σκοπεύουν να μετακομίσουν από τις ΗΠΑ αργότερα αυτό το μήνα σε μια ιδιωτική, μη βασιλική κατοικία έξω από το Λονδίνο στη Βρετανία, όπως ανέφεραν πρώτα οι εφημερίδες Daily Telegraph και The Sun.

Τα παιδιά του ζευγαριού, ο Πρίγκιπας Άρτσι, 7 ετών, και η Πριγκίπισσα Λιλίμπετ, 5 ετών, φαίνεται να έχουν γραφτεί σε βρετανικό σχολείο για να ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με το BBC o βασιλιάς Κάρολος ενημερώθηκε για τη μετακόμιση την Κυριακή και προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια ούτε για τον πρίγκιπα Χάρι ούτε για τη Μέγκαν να αναλάβουν ξανά τα καθήκοντά τους ως ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Πηγή ανέφερε ότι ο βασιλιάς Κάρολος αντιμετωπίζει θετικά το ενδεχόμενο να βρίσκεται πλέον πιο κοντά στον μικρότερο γιο του και στα δύο εγγόνια του.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ και τα παιδιά τους επισκέφθηκαν τον βασιλιά στην κατοικία του στο Χάιγκροουβ τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, αλλά, όπως φαίνεται, η μετακόμιση δεν συζητήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι το ζευγάρι έφυγε από το Ηνωμένο Βασίλειο και αποσύρθηκε από τα βασιλικά του καθήκοντα στις αρχές του 2020, πριν εγκατασταθεί στην Καλιφόρνια τον Μάρτιο του ίδιου έτους.

Οι οικογενειακές σχέσεις ήταν τεταμένες από τότε, με την επίσκεψη του Ιουλίου στον Βασιλιά και τη Βασίλισσα Καμίλα να αποτελεί καθοριστική εξέλιξη στη σχέση τους. Το Παλάτι χαρακτήρισε τη συνάντηση στην ιδιωτική κατοικία του Βασιλιά στο Γκλόστερσαϊρ ως «ιδιωτική οικογενειακή εκδήλωση».

Ήταν η πρώτη φορά που ο Βασιλιάς έβλεπε τα εγγόνια του από κοντά μετά από περισσότερα από τέσσερα χρόνια.

Ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν δεν είχαν επισκεφθεί μαζί το Ηνωμένο Βασίλειο από το 2022, όταν παρευρέθηκαν στην κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Μετά την ανακοίνωση της προγραμματισμένης επιστροφής του ζεύγους του Σάσεξ, ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι οι αποφάσεις σχετικά με την ασφάλεια των μελών της βασιλικής οικογένειας λαμβάνονται από την Εκτελεστική Επιτροπή για την Προστασία της Βασιλικής Οικογένειας και των Δημόσιων Προσωπικοτήτων (Ravec) και ότι το σύστημα προστασίας της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου είναι «αυστηρό και αναλογικό».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ δηλώνει ότι θα συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν εντός του έτους: «Η Βόρεια Κορέα έχει 57 πυρηνικά όπλα»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επανέλαβε ότι διατηρεί «πολύ καλή σχέση» με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη - Οι εκτιμήσεις ειδικών για το πυρηνικό οπλοστάσιο της Πιονγκγιάνγκ
Κιμ Γιονγκ Ουν, Ντόναλντ Τραμπ
Πούτιν για τις ουκρανικές επιθέσεις στην «Amazon της Ρωσίας»: «Δεν υπάρχουν κρίσιμες συνέπειες»
Το Κίεβο υποστηρίζει ότι επτά από τα δέκα μεγαλύτερα κέντρα logistics της Wildberries έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας - Εντολή για αποκατάσταση των εγκαταστάσεων που υπέστησαν ζημιές
Βλαντιμίρ Πούτιν, Ρωσία