Κόσμος

Ο πρώην επικεφαλής της Ιντερπόλ παραδέχτηκε την ενοχή του για διαφθορά

Την ενοχή του παραδέχτηκε ο πρώην επικεφαλής της Interpol Μενγκ Χονγκγουέι, όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης της Κίνας. Είναι κατηγορούμενος για διαφθορά.

Στον πρώην επικεφαλής της Interpol είχε απαγγελθεί η κατηγορία από τις εισαγγελικές στην Κίνα για δωροληψία ύψους 2,11 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το δικαστήριο στην πόλη Τιανζίν της βόρειας Κίνας θα ανακοινώσει την απόφασή του σε ημερομηνία που δεν έγινε γνωστή, σύμφωνα με την εφημερίδα People’s Daily.

Δεν είναι σαφές ποιος δικηγόρος εκπροσωπεί τον Μενγκ και δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί ο ίδιος ή κάποιος εκπρόσωπός του για να σχολιάσει. Η σύζυγός του, στην οποία έχει δοθεί άσυλο στη Γαλλία, έχει δηλώσει ότι οι κατηγορίες εις βάρος του είναι πολιτικά υποκινούμενες.

Η Ιντερπόλ, η οποία εδρεύει στη Γαλλία, ανακοίνωσε τον περασμένο Οκτώβριο ότι ο Μενγκ παραιτήθηκε από επικεφαλής της, λίγες μέρες αφού η σύζυγός του τον ανέφερε ως αγνοούμενο μετά την επιστροφή του στην Κίνα.

Τον Μάρτιο το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα ανακοίνωσε ότι η έρευνά του σχετικά με τον Μενγκ διαπίστωσε ότι δαπάνησε “υπέρογκα” ποσά από κρατικούς φόρους, έκανε κατάχρηση εξουσίας και αρνήθηκε να ακουλουθήσει τις αποφάσεις του κόμματος.

“Ο Μενγκ Χονγκγουέι έκανε τις οριστικές του δηλώσεις και ομολόγησε την ενοχή του, ενώ εξέφρασε μεταμέλεια στο δικαστήριο”, ανέφερε σχετικά με την ακροαματική διαδικασία η People’s Daily.

Η εφημερίδα πρόσθεσε ότι τα αδικήματα τα οποία κατηγορείται ότι διέπραξε από διάφορα αξιώματα, ανάμεσά τους και την περίοδο που ήταν υφυπουργός Ασφαλείας και επικεφαλής της κινεζικής ακτοφυλακής, ανατρέχουν στο 2005.

Τα κινεζικά δικαστήρια ελέγχονται στενά από το Κομμουνιστικό Κόμμα και ο Μενγκ είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κριθεί ένοχος. Ο Μενγκ τέθηκε επικεφαλής της Ιντερπόλ στα τέλη του 2016.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ με νέο θαλάσσιο αντιαεροπορικό σύστημα αναχαιτίζει τους ιρανικούς πυραύλους – Άμαχος πληθυσμός τα θύματα εκατέρωθεν
Το Ισραήλ έπληξε νοσοκομείο στην ιρανική πόλη Κερμανσάχ - «Καταστρέψαμε το ένα τρίτο» των εκτοξευτήρων πυραύλων εδάφους- εδάφους του Ιράν και έχουμε τον πλήρη εναέριο έλεγχο της Τεχεράνης», λέει ο Ισραηλινός στρατός
Ιρανικοί πύραυλοι πάνω από την πόλη Ασκελόν
Ανανεώθηκε πριν 29 λεπτά
4
Το Ιράν καταδίκασε σε θάνατο με απαγχονισμό πράκτορα της ισραηλινής Μοσάντ – Είχε συλληφθεί το 2023
Ο επικεφαλής των δικαστών στο Ιράν, Γολαμχοσεΐν Μοχσενί Εζεΐ, ζήτησε να γίνονται με γοργές διαδικασίες οι δίκες των προσώπων που κατηγορούνται για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ
Επίθεση του Ισραήλ στην Τεχεράνη του Ιράν