Κόσμος

Ο Ρίσι Σούνακ διαβεβαίωσε τον Ζελένσκι για την «ακλόνητη υποστήριξη» της Βρετανίας στην Ουκρανία

Την Τρίτη (25.10.2022) ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι μπορεί να υπολογίζει στην «ακλόνητη υποστήριξη» του Λονδίνου στο Κίεβο απέναντι στους ρώσους εισβολείς.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της Ντάουνινγκ Στριτ για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Στην πρώτη του επικοινωνία με ηγέτη άλλης χώρας μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας της Βρετανίας, «ο Ρίσι Σούνακ συνομίλησε το απόγευμα με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και υπογράμμισε την ακλόνητη υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ουκρανία» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Επισημαίνεται επίσης ότι ο Σούνακ είπε στον Ζελένσκι ότι ελπίζει να συναντηθούν σύντομα.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη να συνεχιστούν οι «πιέσεις σε βάρος του βάρβαρου καθεστώτος του Πούτιν», με τη μορφή οικονομικών κυρώσεων, ανέφερε εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
16
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS