Κόσμος

Ο Στόλτενμπεργκ βαρκάδα με τη Σουηδή πρωθυπουργό – Τι είπαν για ΝΑΤΟ και Τουρκία

Η Σουηδία έχει κάνει σημαντικά βήματα για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Τουρκίας, προκειμένου να εγκριθεί η αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ που έχει υποβάλει, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, από τη σκανδιναβική χώρα.

Στη διάρκεια συνέντευξής του με την πρωθυπουργό της Σουηδίας, Μαγκνταλένα Άντερσον, τη Δευτέρα (13.06.2022) ο Νορβηγός επικεφαλής του ΝΑΤΟ δήλωσε: «Χαιρετίζω το γεγονός ότι η Σουηδία άρχισε ήδη να αλλάζει την νομοθεσία της κατά της τρομοκρατίας και ότι θα διασφαλίσει ότι το νομικό πλαίσιο για τις εξαγωγές όπλων θα αντανακλά την μελλοντική κατάστασή της ως μέλος του ΝΑΤΟ με νέες δεσμεύσεις προς τους συμμάχους της».

«Αυτά είναι δύο σημαντικά βήματα για την αντιμετώπιση των ανησυχιών που έχει θέσει η Τουρκία», πρόσθεσε ο Γενικός Γραμματέας της Ατλαντικής Συμμαχίας.

varkada  Jens Stoltenberg Magdalena Andersson  Reuters

varkada  Jens Stoltenberg Magdalena Andersson  Reuters

varkada  Jens Stoltenberg Magdalena Andersson  Reuters

Νωρίτερα, ο Στόλτενμπεργκ και η Μαγκνταλένα Άντερσον θεάθηκαν (άνω φωτογραφίες – Reuters) σε βάρκα στη θαλάσσια περιοχή του Harpsund, όπου βρίσκεται η εξοχική κατοικία των Σουηδών πρωθυπουργών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Παρατείνεται η αγωνία της Μαρίν Λε Πεν: Στις 7 Ιουλίου η απόφαση του δικαστηρίου για το αν θα είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2027
Στάση αναμονής από την γαλλική ακροδεξιά μέχρι το καλοκαίρι προκειμένου να δει αν υποψήφια θα είναι τελικά η Μαρίν Λε Πεν ή ο Ζορντάν Μπαρντελά
Η Μαρίν Λε Πεν
Jesse Van Rootselaar: Γνωστή στις Αρχές και με θέματα ψυχικής υγείας η 18χρονη τρανς που σκότωσε 8 άτομα στον Καναδά
Σκότωσε τη μητέρα της, τον αδελφό της και 6 άτομα στο σχολείο - Η 18χρονη γεννήθηκε αγόρι και ξεκίνησε τη μετάβαση φύλου πριν από έξι χρόνια - Άγνωστα τα κίνητρά της
Η 18χρονη Jesse Van Rootselaar