Κόσμος

Ο Τραμπ άρχισε τις μαζικές απελάσεις στις ΗΠΑ – Εικόνες με αλυσοδεμένους μετανάστες

«Οι υποσχέσεις τηρήθηκαν» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Κάρολιν Λέβιτ

Οι πρώτες απελάσεις μεταναστών στις ΗΠΑ, στη νέα εποχή Τραμπ ξεκίνησαν και οι πρώτες εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτικές.

Μετανάστες στις ΗΠΑ, εμφανίζονται να μπαίνουν στο αεροπλάνο αλυσοδεμένοι!

«Η διοίκηση Τραμπ απέλασε επίσης εκατοντάδες παράνομους μετανάστες, εγκληματίες με αεροσκάφος του στρατού. Η μεγαλύτερη επιχείρηση απέλασης στην Ιστορία βρίσκεται σε εξέλιξη. Δόθηκαν υποσχέσεις. Οι υποσχέσεις τηρήθηκαν», δήλωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Κάρολιν Λέβιτ.

Ο Τραμπ έχει υπογράψει σειρά εκτελεστικών διαταγμάτων από τη Δευτέρα, όταν επέστρεψε στον Λευκό Οίκο, με στόχο να πατάξει την παράτυπη μετανάστευση. Παράλληλα έχει υιοθετήσει μέτρα που προβλέπουν την τιμωρία των αξιωματούχων που αντιστέκονται στην εφαρμογή της νέας πολιτικής.
Οι πρώτες πτήσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης (24/1/25) όπως ανέφερε στο CNN αξιωματούχος του υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας. Απελάθηκαν 75-80 άτομα από τη Γουατεμάλα.

usa immigrants twt

Δύο αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη στα οποία επέβαιναν μετανάστες από τις ΗΠΑ προσγειώθηκαν νωρίτερα στη Γουατεμάλα, όπως ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μετανάστευσης της Γουατεμάλας, το πρώτο αεροσκάφος προσγειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, μεταφέροντας 79 άτομα, 31 γυναίκες και 48 άνδρες. Το δεύτερο προσγειώθηκε το πρωί, αλλά ο αριθμός των επιβατών του δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι αυτή τη νύχτα δύο αεροσκάφη του υπουργείου Άμυνας πραγματοποίησαν πτήσεις επαναπατρισμού από τις ΗΠΑ στη Γουατεμάλα», ανέφερε μια πηγή του Πενταγώνου.

Η κυβέρνηση της Γουατεμάλας δεν έχει επιβεβαιώσει εάν στην ομάδα αυτή περιλαμβάνονται κάποιοι από τους 538 συλληφθέντες «παράνομους εγκληματίες μετανάστες» –όπως τους χαρακτήρισε ο Λευκός Οίκος– ή αν είναι κάποιοι από τους «εκατοντάδες» που ανακοίνωσε η Ουάσινγκτον ότι απελάθηκαν.

Οι επιβάτες των δύο αεροσκαφών οδηγήθηκαν σε ένα κέντρο φιλοξενίας που ανήκει στην Πολεμική Αεροπορία και δεν επιτράπηκε να έρθουν σε επαφή με δημοσιογράφους.

Σειρά μελετών πάντως έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι μετανάστες δεν διαπράττουν περισσότερα εγκλήματα από τους Αμερικανούς πολίτες ενώ, σύμφωνα με άλλες έρευνες, οι μετανάστες που βρίσκονται παράτυπα στις ΗΠΑ επίσης δεν διαπράττουν μεγαλύτερο αριθμό εγκλημάτων από τους Αμερικανούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Διπλωματικό θρίλερ στη Μέση Ανατολή: «Δεν έχω ξαναδεί άλλους να θέλουν να διαπραγματευτούν τόσο πολύ όσο οι Ιρανοί» λέει ο Τραμπ - Διαψεύδει το παζάρι η Τεχεράνη
Παράλληλα ο Αμερικανός Προέδρος υποστήριξε ότι οι Ιρανοί διαπραγματευτές φοβούνται μην «σκοτωθούν από τον ίδιο τους τον λαό» γι' αυτό και δεν επιβεβαιώνουν δημόσια τις διμερείς συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump στη διάρκεια του ετήσιου δείπνου συγκέντρωσης χρημάτων της Εθνικής Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής του Κογκρέσου (NRCC) στην Ουάσιγκτον
Τα λείψανα του θρυλικού Γάλλου Ντ'Αρτανιάν ενδέχεται να βρέθηκαν σε εκκλησία στο Μαάστριχτ
Μια μυθοπλαστική εκδοχή του ντ'Αρτανιάν ήταν ο ήρωας του μυθιστορήματος του Αλέξανδρου Δουμά «Οι Τρεις Σωματοφύλακες» του 1844, ένας έφηβος που γίνεται ο τέταρτος σωματοφύλακας
Μαάστριχτ