Κόσμος

Ο Τραμπ έδωσε χάρη σε γαλοπούλα και “κάρφωσε” τον Ομπάμα [pics]

Την παράδοση που απαιτεί από τον πρόεδρο των ΗΠΑ να απονέμει χάρη σε μια τυχερή γαλοπούλα λίγο πριν από τη γιορτή των Ευχαριστιών, τήρησε και ο Ντόναλντ Τραμπ.

Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μελάνια και τον γιο τους, τον Μπάρον, ο Τραμπ πήγε στον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου και έδωσε χάρη σε μια μεγάλη, άσπρη γαλοπούλα, τον Ντράμστικ.

Κατά το έθιμο, στη γιορτή των Ευχαριστιών, που φέτος πέφτει στις 23 Νοεμβρίου, οι Αμερικανοί τρώνε γαλοπούλα, συνήθως γεμιστή. Ο Ντράμστικ και ο φίλος του ο Γουίσμπον δεν θα τιμήσουν κανένα τραπέζι: θα μεταφερθούν και θα ζήσουν ήσυχα στον κήπο ενός κοντινού πανεπιστημίου στη Βιρτζίνια.

galopoula

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να δηλώσω ότι σε αντίθεση με εκατομμύρια άλλες γαλοπούλες αυτήν την εποχή, ο Ντράμστικ έχει ένα πολύ, πολύ φωτεινό μέλλον μπροστά του», σημείωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ δεν άντεξε στον πειρασμό να αναφερθεί στον προκάτοχό του, τον Μπαράκ Ομπάμα, που πέρσι είχε απονείμει χάρη σε δύο γαλοπούλες, τον Τέιτερ και τον Τοτ. “Όπως ξέρετε, ανέλαβα δράση για να ανατρέψω ορισμένες από τις εκτελεστικές αποφάσεις του προκατόχου μου. Ωστόσο, όπως με ενημέρωσε η νομική υπηρεσία του Λευκού Οίκου, η χάρη στον Τέιτερ και τον Τοτ δεν γίνεται να ανακληθεί, σε καμία περίπτωση” χαριτολόγησε.

Φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κιμ Γιονγκ Ουν και Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα – Για τη Νοτιοανατολική Ασία αναχωρεί ο Πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε συναντηθεί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν τρεις φορές κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας του στον Λευκό Οίκο
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν
Ο Στάρμερ είδε τον Ζελένσκι και ζήτησε από τους συμμάχους να στείλουν όπλα μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία
Η συνάντηση Ζελένσκι - Στάρμερ πραγματοποιήθηκε αφότου ο βασιλιάς Κάρολος Γ' παραχώρησε νέα ακρόαση στον Ουκρανό Πρόεδρο - η τρίτη συνάντησή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις αρχές του έτους
Κιρ Στάρμερ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι