Κόσμος

Ο Τραμπ ετοιμάζεται να λήξει τον πόλεμο στη Γάζα: «Θα είμαι πολύ αυστηρός» με τον Νετανιάχου

Οι ΗΠΑ ασκούν πιέσεις ώστε μια εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας να επιτευχθεί γρήγορα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ξεκαθάρισε πως θα είναι «πολύ αυστηρός» με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου ώστε να επιτευχθεί μια συμφωνία εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας.

«Πολύ αυστηρός, πολύ αυστηρός», απάντησε ο Ντόναλντ Τραμπ όταν ρωτήθηκε για τη στάση του προς τον επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά την προγραμματισμένη επίσκεψή του την προσεχή Δευτέρα στην Ουάσινγκτον.

«Αλλά αυτός (ο Νετανιάχου) το θέλει επίσης. Έρχεται εδώ την προσεχή εβδομάδα. Θέλει επίσης αυτό να τελειώσει», συνέχισε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε ένα νέο κέντρο κράτησης για παράτυπους μετανάστες στη Φλόριντα.

Πριν αναχωρήσει για το κέντρο αυτό που ονομάζεται «Αλκατράζ με αλιγάτορες», ο ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος είχε δηλώσει ότι οι ΗΠΑ ασκούν πιέσεις ώστε μια εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας να επιτευχθεί γρήγορα.

«Ελπίζουμε ότι αυτό θα γίνει και ελπίζουμε ότι θα γίνει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα», είπε σε έναν δημοσιογράφο που τον ρωτούσε αν μια εκεχειρία στο παλαιστινιακό έδαφος θα μπορούσε να επιτευχθεί μέχρι την επίσκεψη του Νετανιάχου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι επέκτεινε την επίθεσή του στη Λωρίδα της Γάζας όπου νέα πλήγματα προκάλεσαν τον θάνατο 17 ανθρώπων σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες διάσωσης.

Ο πόλεμος άρχισε με την άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου 2023, η οποία προκάλεσε στην ισραηλινή πλευρά τον θάνατο 1.219 ανθρώπων, κυρίως αμάχων, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου βάσει επίσημων στοιχείων.

Η επιχείρηση των ισραηλινών αντιποίνων έχει προκαλέσει τον θάνατο 56.331 Παλαιστινίων, στην πλειονότητά τους αμάχων, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Χαμάς για τη Γάζα, τα οποία ο ΟΗΕ θεωρεί αξιόπιστα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ναΐμ Κάσεμ: Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ αποκλείει το ενδεχόμενο «να συνθηκολογήσει» υπό την απειλή του Ισραήλ
Ο Κάσεμ τόνισε ότι το Ισραήλ πρέπει πρώτα να εφαρμόσει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τον Λίβανο, «να αποσυρθεί από τα κατεχόμενα εδάφη και να απελευθερώσει τους κρατούμενους
Ο Ναΐμ Κάσεμ
Εικόνες βιβλικής καταστροφής από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας - «Μούδιασα, όλοι στην κατασκήνωση προσευχόμασταν»
Στους 51 ανέρχονται οι νεκροί σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, ενώ αναφέρεται ότι 30 από τους αγνοούμενους είναι ανήλικα κορίτσια της κατασκήνωσης που πλημμύρισε κοντά στον ποταμό Guadalupe
Ένα κορίτσι μιλάει στο τηλέφωνο σε μια περιοχή όπου συγκεντρώνονται οικογένειες με τους κατασκηνωτές ύστερα από τις φονικές πλημμύρες στο Κερβίλ
5
Νετανιάχου: «Απαράδεκτες» οι απαιτήσεις της Χαμάς ενόψει των συνομιλιών για τη Γάζα – «Συνεχίζονται οι προσπάθειες για ανάκτηση των ομήρων μας»
Η Χαμάς θέτει ως όρους την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα, την παροχή εγγυήσεων για τη μη επανάληψη των συγκρούσεων κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων και την ανάθεση της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ο Έλον Μασκ, το «Κόμμα της Αμερικής» και η αναφορά στον θρίαμβο του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα
Ο τρόπος για να σπάσει ο ενιαίο κομματικός μηχανισμός είναι μία παραλλαγή της στρατηγικής του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα: «Εξαιρετικά συγκεντρωμένη ισχύς σε συγκεκριμένη τοποθεσία στο πεδίο της μάχης» λέει ο Μασκ
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο Έλον Μασκ