Κόσμος

Ο “τζιχαντιστής” Τραμπ αποκεφαλίζει το Άγαλμα της Ελευθερίας! Σάλος με το εξώφυλλο του “Spiegel”

Ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει τόσο στη Γερμανία, όσο και στο εξωτερικό, το εξώφυλλο του εβδομαδιαίου περιοδικού "Der Spiegel", το οποίο φιλοξενεί σκίτσο με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, να αποκεφαλίζει το Άγαλμα της Ελευθερίας κρατώντας ένα ματωμένο μαχαίρι στο ένα του χέρι και το κεφάλι του αγάλματος που αιμορραγεί στο άλλο.

Η λεζάντα γράφει: “Πρώτα Η Αμερική” (“America First”), το οποίο αποτελούσε κεντρικό σύνθημα της προεκλογικής του εκστρατείας.
Ο Τραμπ εικονίζεται να φοράει σκούρο κοστούμι και κόκκινη γραβάτα με λευκό πουκάμισο, όπως συνηθίζει να ντύνεται ο αμερικανός πρόεδρος, ενώ ο τρόπος που κρατάει το κεφάλι του αγάλματος παραπέμπει σε τζιχαντιστή.

Ο σκιτσογράφος του, ο Εντέλ Ροντρίγκεζ, είναι ένας Κουβανός, ο οποίος εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ το 1980 ως πολιτικός πρόσφυγας.
“Είναι ο αποκεφαλισμός της Δημοκρατίας, ο αποκεφαλισμός ενός ιερού συμβόλου”, δήλωσε ο ίδιος στην Washington Post.
Το εξώφυλλο προκάλεσε ποικίλα σχόλια στο Twitter, αλλά και στα γερμανικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης με τον Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ, μέλος του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP) και αντιπρόεδρο το Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να το χαρακτηρίζει “κακόγουστο”.
Το εξώφυλλο ακολουθεί μια σειρά επιθέσεων εις βάρος της πολιτικής που ακολουθεί το Βερολίνο από τον Τραμπ και τους συνεργάτες του, σηματοδοτώντας επιδείνωση στις σχέσεις ΗΠΑ-Γερμανίας.
Κανένας δεν ήταν διαθέσιμος να σχολιάσει για το εξώφυλλο του Spiegel στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Βερολίνο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λύγισε η Σαβάνα Γκάθρι στην πρώτη συνέντευξη για την απαγωγή της μητέρας της: «Αφόρητη αγωνία, φαντάζομαι τον τρόμο της κάθε νύχτα»
Η παρουσιάστρια της εκπομπής «Today» δεν έχει χάσει την πίστη της ότι η μητέρα της θα βρεθεί, παρόλο που έχουν χαθεί τα ίχνη της για πάνω από 8 εβδομάδες
Η Σαβάνα Γκάθρι
Η επιστροφή του ανθρώπου στη Σελήνη: Το μεγάλο στοίχημα της Artemis II και οι 4 αστροναύτες που θα πετάξουν πιο μακριά από ποτέ
Τρεις Αμερικανοί κι ένας Καναδός θα ταξιδέψουν στο Orion της NASA, προσφέροντας μοναδικές εικόνες της Σελήνης και ανοίγοντας το δρόμο για μελλοντικές επανδρωμένες προσγειώσεις
Reid Wiseman, Victor Glover, Christina Koch και Jeremy Hansen, οι 4 αστροναύτες της Artemis II της NASA