Σάββατο, 4 Μαΐ
21oC Αθήνα

Ο Τζορτζ Μπους ζωγραφίζει τον Πούτιν και τη Μέρκελ – Δείτε τα έργα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ

Ο Τζορτζ Μπους ζωγραφίζει τον Πούτιν και τη Μέρκελ – Δείτε τα έργα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ

Αυτό που αποφάσισε τελικά να κάνει στη ζωή του είναι να ασχοληθεί με την τέχνη. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους παρουσίασε χθες 24 πορτραίτα ηγετών σε έκθεση με τίτλο «Η τέχνη της ηγεσίας: Η προσωπική διπλωματία ενός προέδρου».

Ανάμεσα στους ηγέτες που ζωγράφισε ο Μπους είναι η Αγκελα Μέρκελ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Νικολά Σαρκοζί και ο φίλος του Τόνι Μπλέρ.

Η Αγκελα Μέρκελ
Πατέρας και γιος
Ο 43ος πρόεδρος των ΗΠΑ, που αποκάλυψε ότι τους τελευταίους μήνες έχει ανακαλύψει ένα νέο πάθος στη ζωγραφική, παρουσίασε 24 πορτραίτα παγκόσμιων ηγετών που έχει φιλοτεχνήσει με την υπογραφή «43» και τα οποία εκτίθενται στην Προεδρική Βιβλιοθήκη Τζορτζ Μπους στο Ντάλας.


Μερικοί από τους ηγέτες που επέλεξε να ζωγραφίσει είναι ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι, ο Τσέχος Βάτσλαβ Χάβελ, ο Ιταλός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο Ισραηλινός Εχούντ Ολμέρτ και ο Δαλάι Λάμα. Εξάλλου στην έκθεση θα παρουσιαστεί ένα πορτρέτο του πατέρα του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου καθώς και μια αυτοπροσωπογραφία του.

Η πρώην πρόεδρος της Λετονίας Vaira Vike-Freiberga,  ο πρώην πρόεδρος της Γκάνα John Kufuor, ο Ζακ Σιράκ και ο πρώην πρόεδρος της Νιγηρίας Olusegun Obasanjo
Σε συνέντευξη που του πήρε η κόρη του Τζένα Μπους Χέιγκερ, η οποία εργάζεται ως δημοσιογράφος στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος αναφέρθηκε στον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπλερ ως έναν «έναν σοβαρό άνθρωπο και αξιόπιστο φίλο».

Ο φίλος του Τζ. Μπους Τόνι Μπλέρ
Ο Βλ. Πούτιν
Αντίθετα για τον Πούτιν είπε ότι «γίνεται ολοένα και πιο νευρικός. Θεωρεί τις ΗΠΑ εχθρό και τον κόσμο ένα μέρος όπου οι ΗΠΑ κερδίζουν και η Ρωσία χάνει ή το αντίθετο. Προσπάθησα να τον κάνω να εγκαταλείψει αυτή την άποψη».

Ο πρώην πρόεδρος της Κολομβίας Alvaro Uribe Velez
Σε μια άλλη συνέντευξή του επίσης στο NBC τον προηγούμενο Νοέμβριο ο Μπους είναι δηλώσει ότι είναι «ζωγράφος». «Μπορείτε να πείτε ότι δεν είμαι ζωγράφος, όμως πιστεύω ότι είμαι».

Διαβάστε

Ο καλλιτέχνης κύριος Τζορτζ Μπους

Τα “μυστικά” του Air Force One και ο “επιδειξίας” Μπους!

Ο Τζωρτζ Μπους ο πρεσβύτερος απέκτησε twitter

Μέσα στο Air Force One με Ομπάμα, Μπους, Κλίντον! (ΦΩΤΟ)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε