Κόσμος

Ο Βαρθολομαίος θα συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν – Στο περίμενε και πάλι ο Ταγίπ Ερντογάν

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο 10ημερο ταξίδι του στις ΗΠΑ θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Εκτός από τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο ο Βαρθολομαίος θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, αλλά και με τη Δημοκρατική Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, κάτι που δεν αναμενόταν.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης πρώτα θα μεταβεί στην αμερικανική πρωτεύουσα και κατόπιν στη Νέα Υόρκη. Όπως τόνισε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, οι εξαιρετικά σημαντικής σημασίας συναντήσεις του κ. Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ αποτελούν μήνυμα έμπρακτης υποστήριξης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Οι συναντήσεις αυτές του Βαρθολομαίου επισημαίνουν ακόμα περισσότερο τη διαφορά με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν που περιμένει ακόμη να οριστικοποιηθεί το πολυπόθητο ραντεβού με τον Τζο Μπάιντεν.

Ο Ερντογάν έχει αναγγείλει συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο στη σύνοδο των G20 στις 21 – 22 Νοεμβρίου αλλά ακόμη δεν έχει επισημοποιηθεί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στη δημοσιότητα αποσπάσματα από το νέο βιβλίο του Νικολά Σαρκοζί - «Προσευχήθηκα για να έχω τη δύναμη να σηκώσω τον σταυρό της αδικίας»
Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις 10 Δεκεμβρίου και θα μας αποκαλύψει ποια ήταν η καθημερινότητα του πρώην Προέδρου μέσα στην φυλακή
Ο Νικολά Σαρκοζί
Εμανουέλ Μακρόν: «Πρέπει να συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση στη Ρωσία γιατί εκείνη δεν επιδιώκει την ειρήνη»
Ο Γάλλος πρόεδρος θα επισκεφθεί το Λονδίνο τη Δευτέρα για να συναντηθεί με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον Γερμανό καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς και τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ για να μιλήσουν για θέματα του πόλεμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
μακρόν
Η Σουηδία «κυνηγάει» ρωσικά υποβρύχια «σχεδόν κάθε εβδομάδα» – Ψυχροπολεμικό κλίμα στα νερά της Βαλτικής
Το σουηδικό ναυτικό καταγράφει αυξανόμενη ρωσική δραστηριότητα στη Βαλτική και προετοιμάζεται για ακόμη πιο επιθετική παρουσία, μόλις ο πόλεμος στην Ουκρανία παγώσει
Ένα ρωσικό υποβρύχιο