Κόσμος

Ο βασιλιάς Κάρολος βάζει ως «μεσάζοντα» Αρχιεπίσκοπο για να έρθει ο Χάρι στην στέψη του

Ο βασιλιάς Κάρολος φαίνεται πως αποφάσισε ότι θέλει ο γιός του, πρίγκιπας Χάρι να παραστεί τελικά στην στέψη του τον Μάιο. Ζήτησε μάλιστα από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι να μεσολαβήσει, ώστε ο Χάρι να παραστεί στη τελετή, ωστόσο ο Γουίλιαμ… διαφώνησε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Mail on Sunday, ο βασιλιάς Κάρολος ζητάει συνεχώς από τον αρχιεπίσκοπο Τζάστιν Ουέλμπι να μεσολαβήσει ώστε να πετύχει μια συμφωνία ανάμεσα στους αντιμαχόμενους γιους του. Έτσι, ίσως ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν, να αποφάσιζαν να παρευρεθούν στην τελετή στο Westminster Abbey τον Μάιο, λένε πηγές του παλατιού.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Κάρολος σκέφτεται να δώσει μια τηλεοπτική συνέντευξη πριν από τη στέψη.

Φυσικά, ο βασιλιάς θέλει να παρευρεθεί ο γιος του στην στέψη γιατί πιστεύει πως μια ενδεχόμενη απουσία του, θα απέσυρε την προσοχή του κοινού από την τελετή της στέψης και δεν θα είχε τα… «φωτά πάνω του».

Ωστόσο, ο Γουίλιαμ φοβάται ότι αν η επίσκεψη του Χάρι δεν είναι αυστηρά οργανωμένη και σχεδιασμένη, θα μπορούσε να κλέψει τις εντυπώσεις και να κάνει κακό στην εικόνα του παλατιού, για παράδειγμα, εάν επισκεπτόταν  μαζί με την Μέγκαν μια υποβαθμισμένη συνοικία του Λονδίνου.

Ο… διαμεσολαβητής αρχιεπίσκοπος

Ο αρχιεπίσκοπος Ουέλμπι, ο οποίος θα τελέσει την τελετή στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, κλήθηκε για πρώτη φορά να ενεργήσει… ως μεσάζων μεταξύ του Γουίλιαμ και του Χάρι.

Στο παρελθόν μάλιστα είχε εμπλακεί ξανά, όταν η Μέγκαν ισχυρίστηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι τους είχε παντρέψει κρυφά πριν από τον επίσημο γάμο τους το 2018 και ο ίδιος αναγκάστηκε να διευκρινίσει στο κοινό ότι η τελετή που μεταδόθηκε στον κόσμο ήταν ο νόμιμος γάμος.

Αναγκάστηκε επίσης να αποσυρθεί από τη Γενική Σύνοδο της Εκκλησίας τον Ιούλιο του 2019, με σκοπό να βαφτίσει τον γιο του ζευγαριού, Άρτσι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκιές στο παρελθόν του Πάπα Λέοντα 14ου: Κατηγορίες για συγκάλυψη σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς σε Σικάγο και Περού
«Η σιωπή είναι αμαρτία. Ο Ιησούς θέλει να σταματήσουμε αυτά τα πράγματα, όχι να δημιουργούμε έναν εύφορο κήπο όπου ανθίζει η σεξουαλική κακοποίηση», λέει ένα από τα θύματα
Πάπας Λέων 14ος
Ο συμβολισμός του κόκκινου στα άμφια του νέου Πάπα - Τι αποκαλύπτουν για την πολιτική του
H πρώτη αμφίεση ενός Πάπα λειτουργεί σαν «δήλωση προθέσεων» του, καθώς αποκαλύπτει την πνευματική του ταυτότητα, τις θεολογικές του προτεραιότητες και το ύφος ποιμαντορίας που θα ακολουθήσει
Ο Πάπας Λέων ο 14ος
Ο γκουρού επικοινωνίας του Τραμπ συνεργάζεται με τον Σαλί Μπερίσα για την ανατροπή του Έντι Ράμα - Αποκάλυψη Politico ενόψει των εκλογών στην Αλβανία
Ο Κρις ΛαΣιβίτα συνέβαλε στην επαναφορά του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο και τώρα συνεργάζεται με τον πρώην πρόεδρο της Αλβανίας
Κρις ΛαΤσιβίτα 2