Κόσμος

Ο Ζελένσκι ευχαριστεί Τραμπ παρά την σύγκρουση στον Λευκό Οίκο

Ο Ζελένσκι αποχώρησε εσπευσμένα από τον Λευκό Οίκο, με τη συνέντευξη Τύπου που αναμενόταν να παραχωρήσει μαζί με τον Αμερικανό πρόεδρο να ακυρώνεται.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε τις ΗΠΑ και τον Ντόναλντ Τραμπ για την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον, παρά την άνευ προηγουμένου επίθεση στον Λευκό Οίκο.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο Χ μετά την επεισοδιακή συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ έγραψε ότι «εργάζεται» για μια «δίκαιη και διαρκή ειρήνη» στην Ουκρανία.

«Ευχαριστώ Αμερική, ευχαριστώ για την υποστήριξη, σας ευχαριστώ για αυτήν την επίσκεψη. Ευχαριστώ τον πρόεδρο, το Κογκρέσο και τον αμερικανικό λαό», έγραψε στο X. «Η Ουκρανία χρειάζεται μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη και εργαζόμαστε πάνω σε αυτό», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ζελένσκι αποχώρησε εσπευσμένα από τον Λευκό Οίκο, με τη συνέντευξη Τύπου που αναμενόταν να παραχωρήσει μαζί με τον Αμερικανό πρόεδρο να ακυρώνεται. Είχε προηγηθεί η σφοδρή σύγκρουση των δύο ηγετών κατά τη συνάντηση αυτή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έξι τραυματίες από βόμβα διασποράς στο Ισραήλ – Δύο νεκροί στο Άμπου Ντάμπι – Αναφορές για εκρήξεις σε αμερικανική βάση στο Κουβέιτ
Το Ιράν μετακινεί στρατιωτικές δυνάμεις στο νησί Χαργκ, υπό τον φόβο χερσαίας επιχείρησης των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν ήδη πραγματοποιήσει αεροπορικά πλήγματα χωρίς να πλήξουν ενεργειακές υποδομές
Συντρίμμια στον Λίβανο