Κόσμος

Οι Αμερικανοί πετούν 165 δισ. δολάρια το χρόνο στα σκουπίδια!

Κάθε τετραμελής αμερικανική οικογένεια σπαταλά ετησίως σε άχρηστα τρόφιμα το ποσό των...2.275 δολαρίων.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το 40% των τροφίμων, που μια ευκατάστατη αμερικανική οικογένεια προμηθεύεται, κάθε χρόνο καταλήγει…στα σκουπίδια. Σε αξία η σπατάλη αυτή αγγίζει τα 165 δισ.δολάρια κάθε χρόνο.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν απο μελέτη που δημοσιοποίησε το ‘Επισιτιστικό-Γεωργικό πρόγραμμα του Συμβουλίου για την Υπεράσπιση των Φυσικών πόρων (NRDC)’, μια μη-κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση.

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, κάθε τετραμελής αμερικανική οικογένεια ετησίως σπαταλά σε άχρηστα, εν τέλει, τρόφιμα το ποσό των…2.275 δολαρίων.

Μάλιστα, εάν η σπατάλη αυτή μειωθεί έστω κατά 15%, τότε θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί με το ισοδύναμο ποσό η ετήσια σίτιση 25 εκατομμυρίων Αμερικανών, προστίθεται στη μελέτη κι επισημαίνεται ότι θα ήταν ταυτοχρόνως δυνατόν να μεταβληθεί η δομή σχεδόν κάθε αμερικανικής “χωματερής”, δεδομένου ότι τα τρόφιμα είναι από πλέον συμπαγή στοιχεία αυτής.

Εξάλλου, η ίδια οργάνωση διαπιστώνει ότι με χρονική αφετηρία το 1970, η σπατάλη των ευκατάστατων αμερικανικών οικογενειών στα τρόφιμα έχει σημειώσει αύξηση σε ποσοστό 50%,ιδίως σε ό,τι αφορά τα λαχανικά και τα φρούτα που παραμένουν στην οικογενειακή κουζίνα έως ότου έλθει η ώρα…να πεταχτούν.

Πάντως μεμονωμένοι καταναλωτές και τα εστιατόρια “συμπρωταγωνιστούν” στον ίδιο άκρατο καταναλωτισμό.

Τα τελευταία, για λόγους εντυπωσιασμού-ανταγωνιστικότητας, προετοιμάζουν για τους θαμώνες τόσο “θεαματικές” μερίδες, που είναι σχεδόν βέβαιο ότι μερίδιο θα πάει στο τέλος στο σκουπιδοτενεκέ.

Η οργάνωση προτείνει στον πρόεδρο Ομπάμα να αναθέσει γρήγορα σε ένα ‘επιτελείο’ κυβερνητικών παραγόντων, να ετοιμάσει μια ολοκληρωμένη δημόσια εκστρατεία, για να περισταλεί αυτή η σπατάλη, που προκαλεί.

“Δεν κάνουμε καθόλου σωστή χρήση των φυσικών πόρων μας… το θέμα δεν είναι, κατ’εμάς, το κατά πόσο θα είναι βιώσιμη, στο άμεσο μέλλον, η γεωργική μας παραγωγή”, διακηρύσσει η ίδια οργάνωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η κρίση με τους μετανάστες στη Θέουτα διχάζει την Ευρώπη: Νέα αντιπαράθεση Ισπανίας και Ιταλίας – Έως και 5.000 παραμένουν στον ισπανικό θύλακα
Αλληλοκατηγορίες μεταξύ Μαδρίτης και Ρώμης για τη διαχείριση των ροών, ενώ η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ζητά κοινή ευρωπαϊκή απάντηση και ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων - Την Τρίτη η έκτακτη τηλεδιάσκεψη της ΕΕ
Μετανάστες Ισπανία, Θέουτα