Κόσμος

Οι “εκπρόσωποι” του Θεού δεν θέλουν άλλους μετανάστες

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση να μην επιτρέψει να περάσουν τα σύνορα της χώρας και άλλοι μετανάστες , εκφράζοντας την υποστήριξή της στην αποφασιστικότητα των αρχών να σταματήσουν τις μεταναστευτικές ροές.

“Θεωρούμε ότι η κυβέρνησή μας δεν θα πρέπει με κανέναν τρόπο να επιτρέψει (να περάσουν) και άλλοι πρόσφυγες στη χώρα μας” ανέφερε η Εκκλησία σε ανακοίνωσή της που υπογράφεται από τον Πατριάρχη Σόφιας και Πάσης Βουλγαρίας Νεόφυτο και άλλα μέλη της Ιεράς Συνόδου.
Η Βουλγαρία, που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά όχι και της ζώνης Σένγκεν, έχει αναπτύξει περισσότερους αστυνομικούς στα σύνορά της, έχει τοποθετήσει κάμερες και ανιχνευτές κίνησης και επεκτείνει έναν φράχτη ασφαλείας για να καλύψει μια έκταση μήκους 160 χιλιομέτρων στα σύνορά της με την Τουρκία. Ωστόσο ολοένα και περισσότεροι μετανάστες περνούν στη χώρα.
Η Εκκλησία εξέφρασε την αλληλεγγύη της προς όσους βρίσκονται ήδη στη χώρα, όμως τόνισε ότι το πρόβλημα θα πρέπει να λυθεί από “αυτούς που το δημιούργησαν”. “Για όσους βρίσκονται ήδη εδώ, είναι σωστό, ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί και ως κοινωνία, να τους φροντίσουμε όσο το επιτρέπουν τα πενιχρά μέσα μας, όμως όχι περισσότερο. Ο ορθόδοξος λαός της Βουλγαρίας δεν θα πρέπει να πληρώσει το τίμημα για την εξαφάνισή μας ως κράτος”, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Περίπου 4,37 εκατομμύρια Βούλγαροι –γύρω στο 75% όσων δήλωσαν το θρήσκευμά τους στην τελευταία απογραφή του 2011– δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Πολύ λίγοι όμως θεωρούν σημαντικό για τη ζωή τους να πηγαίνουν στην εκκλησία.
Η εμπιστοσύνη στην Εκκλησία περιορίστηκε μετά την έρευνα μιας επιτροπής, πριν από μερικά χρόνια, που έδειξε ότι πολλοί ιεράρχες συνεργάζονταν με τη μυστική αστυνομία την εποχή του κομμουνιστικού καθεστώτος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
H Μελάνια Τραμπ απειλεί με αγωγή 1 δισ. δολαρίων τον Χάντερ Μπάιντεν γιατί εκείνος υπονόησε ότι τη σύστησε στον Τραμπ ο Τζέφρι Έπσταϊν
Ο δικηγόρος της Πρώτης Κυρίας απαίτησε από τον Χάντερ Μπάιντεν να «ανακαλέσει αμέσως τις ψευδείς, δυσφημιστικές, υποτιμητικές και προκλητικές δηλώσεις»
Η Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ
4