Κόσμος

Οι Γερμανοί έχουν ακόμη 7 δισ. ευρώ σε… μάρκα!

Γερμανικά μάρκα αξίας 7 δισεκατομμυρίων ευρώ εξακολουθούν να διαθέτουν οι Γερμανοί.

Η ονομαστική αξία των γερμανικών μάρκων που διαθέτουν ακόμη οι Γερμανοί, σχεδόν εννέα χρόνια μετά την καθιέρωση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, αγγίζει τα 6,93 δισεκατομμύρια ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, η Ένωση των γερμανικών τραπεζών.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τα 13,6 δισεκατομμύρια γερμανικά μάρκα που βρίσκονταν ακόμη σε κυκλοφορία στο τέλος του 2009, τα 6,6 δισεκατομμύρια είναι χαρτονομίσματα και τα υπόλοιπα κέρματα.
 
Οι Γερμανοί εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν δωρεάν στην Κεντρική Τράπεζα τα γερμανικά μάρκα τους με ευρώ, στην ισοτιμία του 1 ευρώ για 1,96 μάρκα, όπως αυτή καθορίστηκε κατά την εισαγωγή του κοινού νομίσματος.
 
Η Ένωση των Τραπεζών υπενθυμίζει ωστόσο ότι ορισμένα πολύ παλιά και καλοδιατηρημένα χαρτονομίσματα ή νομίσματα με συλλεκτική αξία μπορεί να επιτύχουν πολύ υψηλότερη τιμή σε δημοπρασίες ή στο διαδίκτυο.
 
Για παράδειγμα, την περασμένη Πέμπτη, ένα εξειδικευμένο γερμανικό site πρότεινε την πώληση 5 γερμανικών μάρκων έκδοσης 1958 έναντι 525 ευρώ το καθένα, τη στιγμή που η ονομαστική τους αξία δεν ξεπερνά τα 2,5 ευρώ.
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πούτιν προσκαλεί τους ηγέτες του Αραβικού Συνδέσμου για την πρώτη ρωσοαραβική Σύνοδο Κορυφής τον Οκτώβριο
«Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η συνάντηση θα βοηθήσει στην εξεύρεση τρόπων για τη διασφάλιση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή»
O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν