Κόσμος

Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν την προσωρινή κυβέρνηση του Κιργιστάν

Επίσημα αναγνωρίστηκε από τις ΗΠΑ η αυτοανακηρυχθείσα κυβέρνηση του Κιργιστάν, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανίδας πρεσβευτού στη χώρα.

“Εργαζόμαστε με την προσωρινή κυβέρνηση και σκοπεύω να συναντηθώ με τα μέλη της στο εγγύς μέλλον” δήλωσε η Τατιάνα Γκφόελερ, σε ανακοίνωση της που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της πρεσβείας. “Είμαι βαθύτατα αφοσιωμένη στη συνεχή συνεργασία μας με το Κιργιστάν για το όφελος του λαού του Κιργιστάν. Ευελπιστώ στη συνέχιση της υποστήριξης της οικονομικής και δημοκρατικής ανάπτυξης του Κιργιστάν” πρόσθεσε η πρεσβευτής των ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση της πρεσβείας πραγματοποιείται μία ημέρα μετά από τη συνομιλία της επικεφαλής της προσωρινής κυβέρνησης, Ρόζα Οτουνμπάγεβα, με την αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον.

Στο μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της προσωρινής κυβέρνησης, Ομουρμπέκ Τεκεμπάγεφ, δήλωσε ότι η προσωρινή κυβέρνηση του Κιργιστάν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει “βία” εναντίον του ανατραπέντος προέδρου Κουρμανμπέκ Μπακίγεφ, αν εκείνος προσπαθήσει να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στη χώρα.

 Διαβάστε επίσης:

Στους 81 επισήμως οι νεκροί στο Κιργιστάν

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τσάρλι Κερκ: Η σπαρακτική ομιλία της χήρας του – «Συγχωρώ τον δράστη, αυτό θα έκανε ο Χριστός και ο σύζυγός μου»
Μη μπορώντας να σταματήσει τα δάκρυά της, η Έρικα Κέρκ δήλωσε για τον δολοφόνο του άνδρα της πως η απάντηση στο μίσος δεν είναι το μίσος αλλά η αγάπη - «Η απάντηση που γνωρίζουμε από το Ευαγγέλιο είναι η αγάπη ακόμα για τους εχθρούς μας που μας διώκουν»
Έρικα Κερκ
3